X

Apple explica noul sistem de protejare diferentiata a intimitatii utilizatorilor

In iOS 10 compania Apple foloseste pentru prima oara sisteme de inteligenta artificiala care functioneaza direct din iPhone, iPad sau iPod Touch si nu necesita o conexiune de internet pentru a-si oferi functionalitatea, ele transmitand totusi unele date catre serverele companiei pentru ca sistemele sa fie imbunatatite.

Apple sustine ca impreuna cu aceasta inteligenta artificiala a implementat si un sistem de protejare diferentiata a intimitatii utilizatorilor, unele date din terminalele utilizatorilor fiind transmise catre serverele iCloud numai daca utilizatorii sunt de acord sa transmita aceste date spre compania americana.

Apple sustine ca acest sistem de protejare diferentiata a intimitatii utilizatorilor nu a mai fost folosit pana in momentul lansarii iOS 10 sau macOS Sierra, iar in momentul de fata doar patru tipuri de date sunt transmise de catre terminalele noastre spre serverele iCloud pentru analiza in vederea imbunatatirii sistemelor existente.

Conform celor de la Apple, spre serverele iCloud sunt transmise doar informatii privind noile cuvinte adaugate de catre utilizatorii de iDevice-uri in dictionarul local al iOS, caracterele emoji trimise catre prieteni pentru ca Apple sa poata face recomandari pentru acestea, link-uri interne folosite in aplicatii si sugestiile cautate in interiorul notitelor.

As for what data is being collected, Apple says that differential privacy will initially be limited to four specific use cases: New words that users add to their local dictionaries, emojis typed by the user (so that Apple can suggest emoji replacements), deep links used inside apps (provided they are marked for public indexing) and lookup hints within notes.

Practic doar seturi limitate de date sunt preluate de catre compania Apple pentru analiza, iar in multe situatii dezvoltatorii trebuie sa specifice si ce fel de informatii pot fi transmise, astfel ca nu chiar orice accesam din aplicatii este pasibil de a fi transmis catre Apple pentru analiza.

iOS 10 introduces a differentially private way to help improve the ranking of your app’s content in search results. iOS submits a subset of differentially private hashes to Apple servers as users use your app and as NSUserActivity objects that include a deep link URL and have their eligibleForPublicIndexing property set to YES are submitted to iOS. The differential privacy of the hashes allows Apple to count the frequency with which popular deep links are visited without ever associating a user with a link.

Desi in momentul de fata preluarea de date din iOS 10 si macOS Sierra se va face automat, compania Apple sustine ca in momentul in care ambele sisteme de operare vor fi lansate public, preluarea de date va deveni optionala, utilizatorii avand posibilitatea de a alege daca doresc sa ajute Apple in initiativa sa, ori nu.

 

Disqus Comments Loading...