UBER, unul dintre cele mai mari servicii de transport de persoane, se lauda cu contribuirea la scaderea cu 32% a numarului de accidente cauzate de catre soferi aflati in stare de ebrietate, reducerea accidentelor avand loc intr-o perioada de 3 ani si jumatate in orasul american Atlanta.
Cei de la UBER au comparat numarul de curse facute de catre locuitorii din Atlanta cu numarul de soferi arestati de catre politie dupa ce au fost surprinsi conducand in timp ce se aflau in stare de ebritate, concluzia companiei fiind ca o crestere in numarul de curse a generat o scadere a numarului de soferi beti care conduceau pe strazile din Atlanta.
Concluzia celor de la UBER este sustinuta si de alte studii facute in SUA, acestea confirmand faptul ca prezenta serviciului intr-un anumit oras a avut drept efect o scadere a soferilor arestati in timp ce erau prinsi conducand in stare de ebrietate, asa ca laudele celor de la UBER nu vin doar din puterea proprie.
Desigur ca e putin probabil ca politia din Atlanta, care a si publicat cifrele privind numarul de soferi arestati aflandu-se in stare de ebrietate, sa fie de acord cu cei de la UBER, iar practic e greu de facut o legatura stiintifica intre scaderea numarului acestor infractiuni si cresterea curselor facute cu UBER.
Several studies have found that Uber’s availability in a city has an impact on the rate of drunk driving incidents, including one we released in partnership with Mothers Against Drunk Driving (MADD). MADD, who introduced the phrase “designated driver” to the American lexicon, has chosen Uber as its official designated driving app. Today, we are publishing additional data on Uber’s impact on drunk driving.
Acestea fiind spuse, sunt curios cat va dura pana cand UBER va anunta si in Romania acelasi lucru, compania avand cel putin o campanie in Bucuresti in care a oferit curse gratuite celor care terminau o noapte de distractie cu prea mult alocol in sange.