Tuturor ne displace sa ne gandim si sa retinem mai multe parole sau sa creem parola software puternice, asa ca in momentul de fata o metoda mai securizata de autorizare ID par a fi amprentele digitale. Cu toate acestea, amprentele digitale pot fi furate, chiar daca acest lucru inseamna literalmente taierea degetului victimei.
Oamenii de stiinta s-au gandit la ceva mai greu de… furat. Craniul! Astfel ca, o echipa de cercetatori de la Universitatea din Stuttgart, Universitatea Saarland, si Institutul Max Planck pentru Informatica au dezvoltat un nou sistem numit SkullConduct, care folosește practic craniul ca o forma sigura de identificare a utilizatorului. In scopul de a face acest lucru, ei folosesc conductia osoasa a sunetului.
SkullConduct a fost creat pentru a lucra cu ochelari de realitate augmentata, cum ar fi Google Glass sau HoloLens. Acesta foloseste o combinatie de microfoane incorporate si electronice suplimentare pentru a analiza frecventa unui sunet transmis prin craniul purtatorului. Dupa cum craniul fiecaruia este putin diferit, raspunsul de frecventa va varia.
When first setting up SkullConduct for a user, white noise is played using bone conduction and then recorded. Mel Frequency Cepstral Coefficient (MFCC) features are then extracted from the recorded audio and a unique identifier classification set. This process is then repeated and compared to the stored identifier when authentication is required.
Teste care implica zece participanti au demonstrat ca SkullConduct are o rata de precizie de 97%.
This post was last modified on iul. 1, 2016, 3:23 PM 15:23