Un nou hacker a pledat vinovat pentru spargerea conturilor iCloud ale unor vedete

Unii dintre voi probabil va aduceti aminte de faptul ca in cursul anului 2014 o multitudine de filme si poze nud cu vedete Hollywood au aparut pe internet, majoritatea dintre ele fiind preluate din conturile iCloud ale acestor persoane, asta desi compania Apple a afirmat ca hackerii nu au spart serverele sale pentru a obtine toate aceste date.

In realitate, hackerii au folosit atacuri de tip phishing pentru a obtine acces la conturile vedetelor, mai exact, ei au pacalit vedetele cu email-uri false ca Apple ID-ul lor necesita o schimbare de parola, sau in orice alt mod, iar asa au convins persoanele sa acceseze o clona a website-ului iCloud in care acestea si-au introdus datele, ele ajungand la hackeri.

Cu aceste date preluate de la vedetele Hollywood, hackerii au accesat conturile iCloud si au descarcat backup-uri cu poze si clipuri video in care acestea erau reprezentate in ipostaze compromitatoare, sute de mii de poze si sute de clipuri video ajungand pe internet in toamna acelui an, generand un scandal imens in SUA.

Acum cateva luni unul dintre cei care a accesat si distribuit unele dintre aceste poze si-a recunoscut vina si a pledat vinovat, primind o pedeapsa privativa de libertate, iar acum aflam si ca un alt hacker a recunoscut ca a compromis 300 de conturi Gmail si iCloud, 30 dintre ele apartinand unor vedete ale Hollywood.

Cei de la FBI l-au convins pe barbat sa pledeze vinovat si in schimb pedeapsa sa cu inchisoarea va fi redusa de la 5 ani la una cuprinsa intre 6 luni si 12 luni, deci vorbim despre o diferenta majora in ceea ce priveste modul in care el va fi pedepsit, intelegerea avand probabil la baza si oferirea de detalii privind metodele prin care a pacalit vedetele.

Partea interesanta este ca desi cei doi hackeri au pledat vinovat in aceeasi cauza, se pare ca intre ei nu ar exista vreo legatura, fiecare parand sa lucreze independent de celalalt, singurul punct comun fiind tintele, care s-au dovedit a fi vedete foarte populare ale Hollywood, sau vedete din lumea muzicii din SUA.

FBI nu a reusit sa dovedeasca faptul ca aceste persoane au si publicat singure materialele obtinute de la vedetele iCloud, insa anchetele continua si cu siguranta vom vedea noi persoane care vor pleda vinovate, sau vor fi condamnate in acest caz.