Apple refuza sa coopereze cu autoritatile cand vine vorba despre deblocare terminalelor iPhone, sau a tabletelor iPad, pentru care este setat un cod de siguranta si/sau o amprenta, iar o sectie de politie din SUA a recurs la o metoda destul de neobisnuita pentru a obtine acces la terminalul unei victime.
Vorbim despre o persoana care a fost ucisa, iar pentru a obtine acces la datele din terminalul sau, politia din SUA a cerut crearea unui mulaj 3D al degetului persoanei, acest mulaj avand si amprenta folosita pentru deblocarea dispozitivului, iar cu ajutorul sau incearca sa obtina acces la datele din dispozitiv.
Politia a cerut crearea de mulaje 3D ale tuturor celor 10 degete ale victimei, un laborator din Michigan reusind sa faca acest lucru, insa din pacate nu se stie cate sanse are politia de a obtine acces la dispozitiv, avand in vedere masurile de siguranta implementate de catre compania Apple in al sau iOS.
Mai exact, iOS-ul cere introducerea codului de siguranta daca amprenta nu a mai fost folosita pentru deblocare pentru mai mult de 48 de ore, ori daca terminalul a fost repornit, insa dupa 3 scanari gresite ale amprentei este necesara infaptuirea exact aceleiasi proceduri pentru a obtine acces la date.
A 3D printed finger alone often can’t unlock a phone these days. Most fingerprint readers used on phones are capacitive, which means they rely on the closing of tiny electrical circuits to work. The ridges of your fingers cause some of these circuits to come in contact with each other, generating an image of the fingerprint. Skin is conductive enough to close these circuits, but the normal 3D printing plastic isn’t, so Arora coated the 3D printed fingers in a thin layer of metallic particles so that the fingerprint scanner can read them.
Desi politia nu stie cat succes ar putea avea la accesarea datelor, incercarea moarte nu are, iar in viitor, daca aceste proceduri sunt facute suficient de repede, ele ar putea intr-adevar sa permita accesarea datelor din dispozitive.