X

Smartphone-ul victimei unui omor a fost deblocat cu o amprenta imprimata pe hartie

Cercetatorilor universitatii Michigan din SUA li s-a cerut sa reproduca in suport fizic amprenta unei victime a unui omor, astfel incat politia sa poata obtine acces la datele existente in smartphone-ul victimei, iar acest lucru a fost posibil dupa doarte multe incercari esuate de a pacali cititorul de amprente al dispozitivului.

Terminalul in cauza este un Samsung Galaxy S6, iar el a refuzat initial sa se deblocheze in baza unei amprente 3D imprimate folosind plastic, insa reproducerea amprentei pe suport de hartie, care conduce curentul electric, s-a dovedit a avea succes, astfel ca politia a reusit sa acceseze datele din respectivul dispozitiv.

Problema cea mai mare in tot acest proces de deblocare a stat in faptul ca imaginea amprentei din arhiva politiei nu era 100% completa, intre striatii existand mici intreruperi, astfel ca a fost nevoie de folosirea unui software special care sa umple acele gauri, astfel incat cititorul de amprente sa poata distinge in mod corect amprenta.

Lucrurile au fost usor de realizat si pentru va Samsung Galaxy S6, spre deosebire de iPhone, nu se blocheaza complet daca se incearca citirea unei amprente gresite de prea multe ori, astfel ac acesti cercetatori au putut incerca toate metodele posibile pentru a debloca terminalul si a accesa datele existente in el.

The fingerprints they provided us were just ink on paper, which doesn’t have a conductive property. So the first thing we tried was to print the fingerprints on a special conductive paper, just like a photographic paper. That idea appealed to us, so we said let’s try to see how we can improve the quality of the fingerprints that the police gave us.

Intregul proces a fost unul de dutara, cercetatorii facand initial reproduceri din plastic a degetelor victimei, acestea avand nevoie de 40 de minute pentru a fi realizate deoarece a fost necesara aplicarea unui strat de argint sau cupru pentru ca acel obiect sa poata conduce electricitatea, procedura in sine fiind deasemenea scumpa.

In final, procedurile lor s-au dovedit a avea succes, iar asa terminalul a fost accesat, insa hartia care conduce curentul electric a reprezentat cea mai simpla solutie pentru problema.

This post was last modified on aug. 2, 2016, 12:24 PM 12:24

Disqus Comments Loading...