X

Siri in limba romana a fost descoperit in macOS

Siri in romana a fost descoperit in macOS, compania Apple incepand sa testeze suportul pentru limba noastra in noul sau asistent pentru iPhone, iPad si iPod Touch-urile din lumea intreaga, aceasta fiind prima oara din 2011 si pana in prezent cand avem o dovada a faptului ca Apple se gandeste in sfarsit la Romania.

In cea mai recenta versiune a macOS Sierra, compania Apple a activat suportul pentru limba romana al Siri, asta desi nu exista deocamdata optiunea de a alege limba noastra dintre cele care sunt oferite oficial de catre cei din Cupertino, insa asistentul personal afiseaza texte de suport in limba romana pentru cei care il acceseaza.

Daca aveti un Mac pe care ruleaza macOS Sierra si aveti limba romana activata, atunci puteti accesa Siri din Dock si s-ar putea sa aveti placerea de a vedea mesaje in romana afisate de catre Siri, chiar daca aveti limba engleza selectata pentru a purta conversatii cu asistentul personal.

Siri in romana ajunge in macOS Sierra si probabil iOS 10

Avand in vedere ca acum avem prima implementare a Siri in romana pentru macOS Sierra, exista o foarte mare sansa ca iOS 10 sa ofere in sfarsit posibilitatea de a utiliza Siri in limba romana pe iPhone, iPad si iPod Touch, asta la 5 ani din momentul lansarii asistentului personal pentru produsele Apple.

Accesand Siri in macOS Sierra veti fi intampinati de texte precum Cu ce vă pot ajuta?, sau Ce lucruri ati putea solicita, iar in momentul in care incepeti sa vorbiti, Siri va afisa un mesaj de genul Continuati, va ascult, osciloscopul sau indicand faptul ca toate cuvintele rostite de catre noi sunt ascultate.

Desi exista in macOS Sierra suport pentru Siri in romana, deocamdata nicio intrebare pusa in limba noastra nu isi gaseste un raspuns din partea asistentului, el nefiind capabil sa recunoasca deocamdata cuvintele noastre, insa asta conteaza mai putin, deoarece Apple va implementa suportul oficial pana in toamna.

In ceea ce priveste suportul pentru iOS 10, este cat se poate de clar ca daca avem deja suport in macOS Sierra pentru Siri in romana, atunci vom avea inclusiv in iDevice-uri aceeasi functionalitate oferita de catre compania Apple, chiar daca va trebui sa mai asteptam cel putin aparitia inca unei versiuni beta.

Romania in atentia Apple

Desi in Romania nu se inregistreaza vanzari foarte mari de produse Apple, iata ca in Cupertino a fost luata totusi decizia de a ne oferi Siri in romana, probabil pentru ca se inregistreaza si un numar consistent de cereri din tara noastra, insa nu suntem singura tara din regiune care are parte de acest suport.

Siri va recunoaste deasemenea limba ceha incepand din aceasta toamna, suportul pentru sistem fiind implementat deja in macOS Sierra si exista posibilitatea ca alte limbi din Europa Centrala si de Est sa fie deasemenea recunoscute de asistentul celor de la Apple incepand din luna septembrie.

Oferind Siri in romana, compania Apple le va oferi utilizatorilor din tara noastra si mai multe motive pentru a-i cumpara produsele, deoarece noi vom avea acces la o gama mult mai variata de servicii pe care cei de la Apple le au disponibile deocamdata numai intr-un set restrans de tari.

Siri in romana va ajunge desigur si in Apple TV 4, iar acolo utilizatorii se vor bucura de posibilitatea de a controla televizorul folosind doar comenzi vocale, insa imi imaginez ca suportul va fi limitat la inceput, deci nu trebuie sa ne bucura extrem de mult deocamdata.

In saptamanile urmatoare vom vedea probabil mai multe informatii privind implementarea suportului pentru Siri in romana si pe masura ce ele vor fi disponibile, va voi tine la curent cu toate detaliile.

This post was last modified on aug. 5, 2016, 7:24 PM 19:24

Disqus Comments Loading...