Apple si rusinea primei versiuni a Apple Maps

In 2012 compania Apple a lansat prima versiune a Apple Maps pentru utilizatorii din lumea intreaga si desigur ca serviciul a atras criticile unui numar foarte mare de oameni deoarece avea o functionalitate precara, cu mult sub asteptarile oamenilor de la un asemenea sistem dezvoltat de catre Apple.

Zilele trecute Eddy Cue, vicepresedintele senior al diviziei de servicii de internet din cadrul Apple, a afirmat ca problemele Apple Maps au avut la baza faptul ca serviciul nu a putut fi testat la scara larga de catre inginerii Apple, acesta fiind motivul pentru care avem acum versiuni beta publice ale iOS si macOS.

In continuarea interviului de zilele trecute, Eddy Cue a recunoscut astazi ca majoritatea managerilor Apple s-au simtit rusinati din cauza produsului foarte prost pe care l-au lansat atunci pe piata si ca aceasta rusine i-a motivat sa-l imbunatateasca in mod constant pana in ziua de astazi, dar si pentru viitor.

In aceasta idee, acum managerii Apple sunt dezamagiti ca oamenii nu apreciaza Apple Maps si au ramas cu acea veche impresie a unui serviciu foarte prost care te poate ghida in directii gresite, insa acea impresie este sustinuta si de faptul ca hartile sunt foarte prost actualizate in multe zone de pe glob, inclusiv in Romania.

We work really hard, and so you’re embarrassed. In the case of Maps, what it causes you to do is ask: How important is this? Is this a place where we need to triple down or quadruple down, or did we make that mistake because it’s not that important to us? We had long discussions at the ET [executive team] level about the importance of Maps.

Pe de alta parte, Cue sustine ca Apple Maps necesita investitii foarte mari fara a aduce venituri considerabile care sa acopere macar banii cheltuiti, insa Apple are mii de angajati care lucreaza la acest sistem si va continua sa il sustina atat timp cat inca genereaza profit de zeci de miliarde de dolari anual.