Android are o problema extrem de grava cu malware-ul, acest sistem de operare mergand pe urmele celor de la Microsoft din acest punct de vedere, un raport recent indicand faptul ca la fiecare 9 secunde este lansat un nou tip de malware pentru aceasta platforma, deci vorbim despre un interes enorm al hackerilor.
In prima imagine de mai jos puteti descoperi ca lunar sunt descoperite sute de mii de noi versiuni de malware pentru Android, februarie fiind luna din acest an in care au fost descoperite cele mai multe tipuri de malware pentru sistemul de operare Android, martie fiind foarte aproape in urma sa, la fel ca si luna iunie.
In prima jumatate a anului 2016 au fost descoperite 1.7 milioane de versiuni de malware pentru Android, cu doar 600.000 de versiuni mai putin decat in intregul an 2015, iat expertii estimeaza ca anul acesta vor fi lansate aproximativ 4.2 milioane de versiuni de malware pentru sistemul de operare Android al Apple.
Malware – marea problema a Android
Conform acestui studiu, 68% dintre posesorii globali de smartphone-uri folosesc un terminal care ruleaza sistemul de operare Android, iar dintre acestia, 87% ruleaza o versiune neactualizata a sistemului de operare, deci nu beneficiaza de toata protectia pe care o ofera compania Google pentru dispozitive.
Desi cei de la Google se lupta pentru a actualiza Android cu rezolvari de vulnerabilitati si imbunatatiri ale sistemelor de securitate, producatorii terminalelor nu se grabesc sa lanseze aceste actualizari pentru proprii utilizatori, asa ca acestia sunt mai mereu in pericol foarte mare din cauza hackerilor.
Daca ne uitam la evolutia malware-ului, puteti observa ca intre 2012 si 2013 numarul de versiuni descoperite a crescut de peste 5 ori, numarul total dublandu-se in decursul a doi ani, insa el s-ar putea dubla din nou in decursul unui singur an, semn ca exista multi bani care pot fi facuti din malware.
Singura parte buna in toata aceasta problema sta in faptul ca majoritatea malware-ului este concentrat in China, conform acestui studiu, asa ca majoritatea utilizatorilor de pe planeta nu sunt chiar atat de afectati de acasta problema majora a platformei Google, insa lucrurile se vor schimba cu siguranta in curand.
This post was last modified on aug. 11, 2016, 9:22 AM 09:22