Apple le-a cerut partenerilor asiatici sa reduca preturile cerute pentru componentele care urmeaza sa fie folosite in iPhone 7, insa taiwanezii au refuzat sa se supuna cerintelor celor din Cupertino, astfel ca americanii ar putea fi nevoiti sa plateasca la fel de mult pentru componente chiar si anul acesta.
Conform unor informatii venite de la partenerii Apple, in afara TSMC si Largan, mai toti partenerii celor din Cupertino au primit cereri de a-si reduce preturile pentru componentele iPhone 7 cu pana la 20%, asta desi Apple a comandat cu 30% mai putine componente decat pentru iPhone 6S, deci nu ar avea sens oferirea vreunei reduceri de pret.
Apple procedeaza cam la fel in fiecare an, cu fiecare lansare a unui iPhone nou cei din Cupertino cerand si reducerea preturilor pentru anumite componente, insa taiwanezii sunt decisi sa se opuna practicilor Apple si sa nu mai cedeze in fata cererilor de a-si reduce profitul doar pentru a primi contracte de la Apple.
Printre cei care au refuzat sa renunte la profitul generat de vanzarea de componente pentru iPhone 7 se numara Advanced Semiconductor Engineering (ASE) si un grup de companii care fac parte din conglomeratul Foxconn, asa ca foarte multi vor avea curajul sa procedeze la fel in viitor.
Apple has met resistance from makers in Taiwan’s supply chain to lower their quotes for parts and components for iPhone 7 devices, a move which aims to force Apple to discontinue its established policy of constantly squeezing profits from Taiwan suppliers. Apple is said to have asked downstream part and component suppliers, excluding Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) and Largan Precision, to reduce their quotes for iPhone 7 devices by as much as 20% even though order volumes for new phones are reportedly 30% lower than those placed a year earlier.
Apple incearca sa-fi oblige pe taiwanezi sa-si reduca preturile mentionand faptul ca in China exista tot mai multi furnizori de acelasi tip de componente, iar ei au preturi mult mai mici, insa taiwanezii nu sunt prost si stiu ca au produse de calitate mult mai buna, asa ca nu cedeaza in fata Apple.
Apple is leveraging the rising handset supply chain in China to force Taiwan-based companies to reduce their quotes comparable to those offered by China-based suppliers. But it makes no sense for such a requirment since the quality of products rolled out by Taiwan- and China-based suppliers is standing at different levels.
Decizia de a nu forta TSMC si Largan sa isi reduca preturile pentru componentele iPhone 7 are la baza faptul ca aceste companii sunt imposibil de inlocuit pentru cei din Cupertino, asa ca nu-si forteaza norocul pentru a nu ramane fara produsele de calitate buna pe care acesti fabricanti le ofera.
Acestea fiind spuse, Apple incearca sa faca profit pe spatele altora, insa taiwanezii s-au cam saturat sa piarda bani doar pentru a le oferi reduceri celor de la Apple.