X

Comisarul european pentru finante critica Apple

Scandalul european privind evaziunea fiscala a companiei Apple pare sa fie in continuare foarte departe de final, comisarul european pentru finante criticand compania americana. Jeroen Dijsselbloem a afirmat intr-un interviu recent ca Apple nu intelege ce se intampla in societate si nu intelege problemele care sunt puse in discutie publica.

Tim Cook a afirmat saptamana trecuta ca amenda impusa de catre Comisia Europeana impotriva companiei Apple este in realitate o prostie politica si poate ca are dreptate. Totusi, Comisia Europeana a dovedit faptul ca Apple a ascuns bani pentru ca ei sa nu fie impozitati, asa ca pana una-alta cei de la Apple trebuie sa dovedeasca exact contrariul.

Comisarul european pentru finante este si presedintele grupului european ai ministrilor de finante din statele membre ale Uniunii Europene, el afirmand ca Apple trebuie sa fie responsabila. Atat Apple, cat si alte mari companii nu trebuie sa spuna ca problemele privind impozitate nu au legatura cu ele si trebuie sa isi plateasca taxele.

Europa priveste diferit problema impozitului pentru companii in raport cu SUA, iar de aici vor aparea numeroase scandaluri si dezabateri in urmatorii ani. Compania Apple este prinsa la mijloc deoarece incearca sa faca in SUA acelasi tip de afaceri pe care le face in SUA, insa europenii nu sunt de acord cu acest mod de desfasurare a activiatii.

“Raspunsul Apple arata ca ei nu inteleg ceea ce se intampla in societate si nu inteleg ceea ce se discuta in mod public. Aceasta este o problema morala si marile companii, chiar daca au incasari foarte mari, nu pot spune ca aceasta problema nu are legatura cu ele.”

 

This post was last modified on sept. 5, 2016, 10:08 PM 22:08

Disqus Comments Loading...