X

Speriati de Galaxy Note 7, clientii Samsung fug spre iPhone

Imaginea Samsung a fost serios afectata de catre problemele cu bateriile defecte pe care le-a folosit in Galaxy Note 7, iar acest lucru incepe sa devina vizibil. Desi Samsung a spus ca in SUA 90% dintre clientii cu terminale cu probleme au ales un inlocuitor, 10% alegand sa ceara banii inapoi, un studiu recent a dezvaluit ca lucrurile sunt cu mult diferite.

Situatia din SUA nu este singulara, in China clientii Samsung parand sa fie la fel de speriati de Galaxy Note 7, jumatate dintre ei gandindu-se sa renunte la produsele coreenilo. Un studiu desfasurat in China pe 12.000 de persoane dezvaluie faptul ca 51.9% dintre ele nu vor mai cumpara produse Samsung in viitorul apropiat, procentul fiind enorm.

Cauza din cauza careia urmatoarea achizitie nu va avea la baza un terminal Samsung are desigur in centru Galaxy Note 7 si bateriile care explodau in timpul incarcarii sau folosiri. Separat de acesti 51.9% dintre clienti, 18.5% au afirmat ca iau in calcul sa cumpere un smartphone de la un alt producator, 29.6% dintre ei ramanand fideli companiei.

Speriati de Galaxy Note 7, clientii Samsung fug spre iPhone

Dintre cei 51.9% care sustin ca vor renunta la brand-ul Samsung, 37% intentioneaza sa se indrepte spre iPhone, 26% spre Huawei, iar restul spre alte branduri chinezesti. Avand in vedere numarul mare de persoane pe care a fost realizat studiul, putem spune ca Samsung are o problema de imagine foarte mare in China, desi acolo n-au avut loc incidente serioase.

Separat de cel de ieri in care un barbat sustine ca un Galaxy Note 7 cu baterie nou a luat foc si i-a ars degetele, plus un MacBook, incidente legate de baterie n-au prea fost in China. In ciuda acestui lucru, problemele din alte tari par sa-fi fi motivat pe chinezi sa se uite serios la ati producatori de smartphone-uri in viitor, Apple avand intaietate in fata altora.

Samsung avea probleme mari in a-si creste vanzarile in China din cauza competitiei locale, iar aceste probleme cu Galaxy Note 7 au franat serios intentiile sale de crestere. Este greu de spus cat va dura pana cand lumea va avea din nou incredere in Samsung, insa este greu sa iei decizia constienta de a cumpara un smartphone de la un producator care vinde telefoane ce iau foc, sau frigidere care au aceleasi probleme.

This post was last modified on sept. 28, 2016, 1:41 PM 13:41

Disqus Comments Loading...