Apple Music a avut parte de un start bun, iar intr-un an si jumatate dupa lansare a ajuns la 20 de milioane de abonati, o cifra la care alte companii doar spera. Singurul serviciu cu mai multi clienti este Spotify, iar conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, Apple plateste si taxe de licentiere mai mari.
Datele publicate astazi sugereaza faptul ca Apple plateste cateĀ 0.00735 dolari de fiecare data cand este ascultata o melodie, in timp ce Spotify platesteĀ 0.00437 dolari la fiecare ascultare. Practic, Apple plateste aproape dublu fata de Spotify in momentul in care utilizatorii sai asculta muzica prin Apple Music si pentru asta exista o explicatie foarte clara.
In momentul de fata, Spotify genereaza 63% din toate ascultarile de muzica facute prin serviciile de streaming audio, avand un mono pol clar ina cest segment, Apple, in schimb, genereaza numai 7% din total, insa se afla pe pozitia a treia in top, imediat dupa YouTube, dar cu mult inaintea Google Music, sau celor de la Deezer si Amazon.
Apple plateste taxe de licentiere mai mari decat Spotify
Desi Apple genereaza doar 7% din toate ascultarile, incaseaza 13% din veniturile totale, doar Spotify incasand mai multi bani, mai exact 69% din total. Apple incaseaza de aproape 4 ori mai multi bani decat YouTube, iar asta desi compania celor de la Google genereaza de 3 ori mai multe ascultari, insa aceasta metoda de succes este obisnuita pentru Apple.
In momentul de fata exista o diferenta enorma intre Apple Music si Spotify in ceea ce priveste numarul de melodii ascultate si veniturile incasate, dar ea va scadea probabil in timp. Apple si Spotify isi cresc in mod constant bazele de utilizatori, insa Apple a avut intotdeauna calitatea de a scoate multi bani cu cote de piata mici, asa ca acelasi lucru se va intampla si aici.
Impreuna cu Apple Music si Spotify, primele 10 companii de streaming genereaza si 99% din veniturile totale ale acestei industrii, dupa cum puteti vedea. Dintre toate, YouTube genereaza cele mai multe redari pentru fiecare melodie si album, dar veniturile rezultate sunt mult mai mici decat si-ar dori compania Google.
This post was last modified on ian. 21, 2017, 9:04 AM 09:04