VisageCloud este o platforma online creata in Romania care permite recunoasterea faciala a persoanelor in baza pozelor puse la dispozitia sistemului online. Vorbim despre o companie romaneasca ce se afla in spatele acestui proiect lansat in cursul zilei de ieri, el fiind gandit pentru a functiona din cloud, dar si din infrastructura clientilor.
Creatorii platformei VisageCloud sustin ca software-ul lor poate fi utilizat intr-o gama extrem de variata de domenii de activitate. Mai exact, de la sisteme de supraveghere si pana la panouri publicitare, sisteme de acces in cladiri, sau sisteme de securitate, VisageCloud ar putea acoperi foarte multe nevoi ale celor care doresc sa implementeze recunoasterea faciala in propriile companii.
Desi vorbim despre un produs vandut acum prin platforma VisageCloud, sistemul de recunoastere faciala reprezinta rezultatul a 6 luni de cercetare, dezvoltare si testare. Avand in vedere ca sistemele de recunoastere faciala necesita de obicei foarte multa dezvoltare, cei din spatele platformei VisageCloud recunosc faptul ca sunt abia la inceput de drum si au planuri foarte mari pentru dezvoltare in viitor.
VisageCloud – recunoastere faciala facuta in Romania
VisageCloud vine si cu o abordare noua a recunoasterii faciale, astfel ca stocarea si compararea imaginilor nu este necesara pentru functionarea sa. In schimb, fotografia originala este convertita intr-o semnatura compacta a fetei, iar in baza ei se pot face zeci de mii de comparatii pe secunda pentru recunoasterea fetei, proces care asigura in acelasi timp si intimitatea persoanei.
Metoda propusa de catre platforma VisageCloud este mai rapida si mai eficienta decat tehnologiile concurente, iar viteza de analizare a datelor poate fi crescuta in timp. Practic, romanii de la VisageCloud propun o solutie, teoretic, mai buna decat ceea ce exista in materie de recunoastere faciala de la alte companii, dar si printr-o platforma de tip cloud.
“Suntem foarte mulțumiți de rezultatele obținute atât pentru recunoașterea facilă cât și pentru clasificare. Ne concentrăm pe a îmbunătăți și lansa funcționalități noi în viitorul apropiat. Un exemplu ar fi recunoașterea facilă din profil sau recunoașterea perioculară, folosind doar zona din jurul ochilor, mai des vizibilă și foarte bogată în informație. Suntem foarte entuziasmați să lucrăm la asta.”
Cat succes si cati clienti ar putea atrage VisageCloud este greu de spus, insa daca solutia este atat de buna precum spun fondatorii sai, atunci interes va exista. Pe de alta parte, este bine de vazut ca exista si solutii romanesti precum VisageCloud in ceea ce priveste recunoasterea faciala si ca romanii au curajul de a iesi pe piata cu produse proprii care pot avea impact global.
This post was last modified on feb. 15, 2017, 5:42 PM 17:42