WhatsApp si Telegram – iata cat de usor pot fi furate conturile

WhatsApp si Telegram au fost vulnerabile in fata unui atac prin care hackerii puteau fura in cateva secunde conturile oricaror persoane.

WhatsApp si Telegram sunt vulnerabile in fata unor exploit-uri de securitate care permit furtul usor al conturilor utilizatorilor suficient de naivi. Vorbim aici despre versiunile web ale WhatsApp si Telegram, nu despre aplicatiile pentru terminale mobile, utilizatorii care folosesc serviciile din browser putand ramane extrem de rapid fara conturi daca nu sunt atenti.

Cei de la Check Point, o companie specializata in securitate informatica, au divulgat zilele trecute exploit-uri pentru WhatsApp si Telegram care permit furtul conturilor foarte usor si rapid. Atacul are la baza accesarea unor link-uri web din versiunile web ale WhatsApp si Telegram, finalitatea fiind ca utilizatorul sericiului sa ramana fara contul lor.

In clipul video de mai jos puteti vedea cu cata usurinta putea fi furat un cont WhatsApp folosind o simpla pagina web cu un cod HTML malitios, in cazul Telegram totul avand la baza clipurile video. Practic, dupa accesarea website-ului, utilizatorii WhatsApp si Telegram le ofereau hackerilor acces la toate datele din conturile lor, acestea putand fi accesate si descarcate imediat.

WhatsApp si Telegram – iata cat de usor pot fi furate conturile

WhatsApp si Telegram sunt doua dintre cele mai mari servicii de mesagerie text de pe planeta, iar aceasta descoperire a dezvaluit cam cata lume este in pericol. Foarte multi utilizatori ai WhatsApp si Telegram acceseaza link-uri din versiunile web ale serviciilor, asa ca probabil unele conturi au fost furate foarte usor de catre unii hackeri.

Dupa dezvaluirea acestor vulnerabilitati ale WhatsApp si Telegram, ambele companii au afirmat ca au inchis vulnerabilitatile care permiteau exploatarea sistemelor lor. In ciuda acestui lucru, este greu de spus daca WhatsApp si Telegram sunt complet protejate impotriva hackerilor care doresc sa fure conturile clientilor din lumea intreaga.

Atat timp cat WhatsApp si Telegram raman extrem de utilizate, versiunile lor web vor fi constant verificate pentru descoperirea de vulnerabilitati. Ramane doar ca WhatsApp si Telegram sa imbunatateasca in mod constant securitatea serviciilor astfel incat utilizatorii sa fie protejati impotriva atacurilor, dar probabil alte vulnerabilitati vor fi descoperite in viior.