Apple va fabrica iPhone 6, 6S si SE in India

Guvernul din India a anuntat in cursul acestei zile ca iPhone 6, iPhone 6S si iPhone SE vor fi produse intro fabrica din Bangalore pentru compania Apple. Wistron va fi principalul producator al acestor terminale iPhone pentru compania Apple in India, fabrica fiind a acestui partener, care produce terminale iPhone si in China.

Intentia celor de la Apple prin initierea productiei iPhone in India este de a primi acceptul autoritatilor de a isi vinde terminalele fara suprataxa de import. Productia iPhone 6 si iPhone 6S va incepe in 4 – 6 saptamani in fabrica din Bangalore, insa productia iPhone Se va incepe 3 luni mai tarziu, conform oficialilor guvernului din India.

Apple a decis sa produca iPhone in India pentru a scapa de suprataxa de import impusa produselor electronice fabricate in alte tari si vandute in India, insa deocamta guvernul Indian se lasa cu greu induplecat. Desi Apple va produce iPhone in India, deocamdata guvernul nu a fost de acord sa nu aplice acea suprataxa pentru produsele vandute pana la aparitia celor produse in tara.

Tim Cook a vizitat India in repetate randuri si nu a reusit sa convinga guvernul sa accepte planurile Apple pentru a putea vinde terminalele iPhone mai ieftin. In ciuda acestui lucru, incepand cu iunie, Apple ar trebui sa vanda terminale iPhone mult mai ieftine in tara multumita faptului ca dispozitivele sunt produse acolo si nu in China.

“Almost all preparations have been done for launching Apple’s first phase project in Bangalore through Wistron. We’ve been working hard to develop our operations in India. We appreciate the constructive and open dialogue we’ve had with government about further expanding our local operations.”

iphone 6 fabricare india