Samsung Galaxy S8 a ajuns ieri la iDevice.ro multumita programului Orange Smartphone Tester prin care orice client al Orange Romania poate testa acest smartphone. Samsung Galaxy S8 a fost prezentat miercuri in cadrul unei conferinte organizate in New York, iar lansarea oficiala in Romania urmeaza sa aiba loc in data de 28 aprilie.
Pana atunci, ca participant al programului Orange Smartphone Tester, am ocazia de a va prezenta experienta mea cu Samsung Galaxy S8 Plus, iar acest articol marcheaza inceputul seriei.
Infinity Display si design
Dupa cum v-am spus mai sus, prin Orange Smartphone Tester am primit Samsung Galaxy S8 Plus pentru testare, modelul cu ecran de 6.2 inch, in culoare midnight black fiind oferit. La prima vedere a Samsung Galaxy S8 Plus am ramas uimit de realizarea companiei Samsung de a introduce un ecran cu diagonala atat de mare intr-o carcasa atat de mica.
Samsung Galaxy S8 Plus este la fel de inalt precum iPhone 7 Plus, insa este mult mai ingust, deci iti da senzatia unui smartphone “lunguiet”, ca o telecomanda, cum spun multi utilizatori. Desi acest design nu este chiar pentru oricine, pentru mine ecranul de dimensiune mare compenseaza forma neobisnuita a Samsung Galaxy S8 Plus si ii domina intregul panou frontal.
Va spuneam ca a vedea imagini pe intreaga intindere a panoului frontal al unui smartphone va oferi o experienta imbunatatita de a utiliza un telefon mobil, iar cu Samsung Galaxy S8 Plus veti avea parte de asta. De la aplicatiile native si pana la cele pentru navigare pe internet, veti vedea totul mai clar, pe o suprafata mult mai mare, facand “linia” care desparte palma de ecran aproape inexistenta.
Marginile panoului frontal al Samsung Galaxy S8 Plus sunt aproape inexistente cand ecranul este deschis si incep sa fie redate imaginile, iar eu acum nu pot sa sper decat ca Apple va face aceeasi schimbare. Cred ca foarte multa lume va ramane uimita de ceea ce a realizat Samsung cu Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy S8 Plus din acest punct de vedere, majoritatea celor care l-au utilizat laudand aceasta schimbare din plin.
Modificarea ecranului a facut disparut si butonul Home din carcasa, insa cel integrat sub ecranul Samsung Galaxy S8 Plus ofera o functionalitate similara cu a celui din iPhone. Adica trebuie apasat pentru a debloca ecranul Samsung Galaxy S8 Plus, dar ofera feedback tactil prin vibratii in ideea a genera impresia apasarii unui buton normal.
Cei care n-au folosit vreodata un buton cu force feedback vor avea parte de o experienta noua cu care vor trebui sa se obisnuiasca, insa utilizatorii iPhone vor avea ceva familiar. Butonul Home ramane vizibil permanent in orice interfata a Samsung Galaxy S8 Plus, ocupand o portiune din ecran, iar acelasi lucru se va intampla cu iPhone 8.
Per total, din punct de vedere al aspectului, Samsung Galaxy S8 arata ca un smartphone premium, iar sentimentul nu se schimba cand il folosesti.
Iris scanner, recunoastere faciala si cititorul de amprente
O schimbare nu prea fericita pentru Samsung Galaxy S8 Plus este repozitionarea cititorului de amprente in carcasa, langa camera, dupa eliminarea butonului Home fizic din panoul frontal. Testand cititorul de amprente, care are feedback tactil prin vibratii la apasare, am ajuns cu degetul pe camera in foarte multe randuri, experienta in sine fiind una proasta.
Nu este simplu sa te obisnuiesti cu un cititor de amprente in carcasa, iar din acest punct de vedere Samsung Galaxy S8 Plus este gandit gresit. Multa lume a afirmat ca aceasta schimbare pentru Samsung Galaxy S8 Plus este una nepotrivita, iar din pacate cred ca Samsung putea face ceva mai bun pentru clientii sai.
Partea buna este ca desi cititorul de amprente din Samsung Galaxy S8 Plus este greu de folosit, iris scannerul il compenseaza destul de bine. Deblocarea Samsung Galaxy S8 Plus cu iris scanner se face destul de rapid, dupa ce activezi intai ecranul si faci inca un slide pentru a activarea scanarii ochilor in vederea deblocarii.
Pana in prezent, Samsung Galaxy S8 Plus s-a descurcat excelent in scanarea irisului si a deblocarii, fara erori si fara probleme, dar procedura este mai greoaie decat la iPhone 7 Plus. In cazul iPhone 7 Plus apesi pe butonul Home si se face deblocarea, insa la Samsung Galaxy S8 Plus trebuie sa apesi intai pe butonul Home, sa faci apoi o glisare pe ecran si mai apoi se scaneaza irisul in vederea deblocarii.
In contrast, recunoasterea faciala din Samsung Galaxy S8 Plus este cea mai rapida metoda de deblocare, simpla activare a ecranului facand aproape imediat si deblocarea. Desi nu este mai sigura decat scanarea irisului, sau citirea amprentei, recunoasterea faciala din Samsung Galaxy S8 Plus mi se pare cea ami simpla metoda de deblocare cu o minima siguranta oferita.
Niciuna dintre cele trei metode nu poate fi folosita in combinatie cu alta, deci utilizatorul trebuie sa aleaga ceea ce doreste sa foloseasca.
Camera
Samsung Galaxy S8 Plus care o camera noua, tot de 12 megapixeli, dar cu un presupus nou senzor Sony ce imbunatateste inregistrarea de poze in conditii de luminozitate scazuta. Ei bine, n-am avut prea mult timp sa folosesc noua camera a Samsung Galaxy S8 Plus, insa in putinele poze facute pot spune ca ea pare sa fie usor mai buna decat cea din iPhone 7 Plus.
Asta este de asteptat, avand in vedere ca Samsung foloseste intotdeuana senzori de imagine de ultima generatie, iar intre aceste produse exista o diferenta de 6 luni. Voi reveni cu un articol dedicat pentru camera Samsung Galaxy S8 Plus, insa pana acum am impresia ca are o camera principala mai buna decat cea a iPhone 7 Plus, cea frontala fiind fara discutie superioara.
Performante
Una dintre marile probleme ale Android are legatura cu performantele, iar indiferent ce procesor si RAM sunt intr-un smartphone, el tot sufera din cauza Android. In cazul Samsung Galaxy S8 Plus vorbim despre performate superioare celor ale iPhone 7 Plus in unele teste de performanta si inferioare in altele, insa deocamdata utilizarea de zi cu zi ofera o experienta buna.
Exista usoare urme de lag in unele task-uri facute pe Samsung Galaxy S8 Plus, dar asta nu e diferit fata de ceea ce-am intalnit pe iPhone 7 Plus chiar din prima zi de folosire. Pe de alta parte, performantele Samsung Galaxy S8 Plus sunt diferite in functie de rezolutia folosita si de cat de incalzit este dispozitivul.
La rezolutia maxima, de 2960 x 1440 pixeli, performantele sunt mai slabe decat la setarea rezolutiei de 2560 x 1440 pixeli, sau a celei 720p. In ciuda acestui lucru, cel mai mare dusman pare sa fie caldura, pentru ca atunci cand se incalzeste, Samsung Galaxy S8 Plus are aceleasi performante indiferent de rezolutie.
Asta imi sugereaza faptul ca exista setari software care probabil reduc frecventa de lucru, sau dezactiveaza anumite nuclee ale Samsung Galaxy S8 Plus pentru a evita supraincalzirea. Tactica aceasta nu este noua printre producatorii Android si nici de condamnat, dar este bine de stiut ca Samsung Galaxy S8 Plus pare sa o aiba implementata.
Per total, Samsung Galaxy S8 Plus este un smartphone care ma impresioneaza si imi da fara disutie dorinta de a vedea ceva similar de la compania Apple, altfel cred ca multi vor dori o experienta cu un ecran mai mare, oferita de Samsung Galaxy S8 Plus. Culoarea midnight black, sau jet black, seamana foarte mult cu cea a iPhone 7, oferindu-i terminalului un aspect premium.
Daca sunteti interesati sa testati Samsung Galaxy S8 Plus, atunci va recomand sa vizitati aceasta pagina a Orange Romania si sa va inscrieti pentru a il testa. Pana atunci, in zilele urmatoare voi publica in continuare informatii privind experienta mea cu Samsung Galaxy S8.
This post was last modified on apr. 7, 2017, 7:15 AM 07:15