O parte dintre utilizatorii MacBook Pro lansat in 2016 au inceput sa se planga pe diverse forumuri despre faptul ca produsele lor incep sa genereze sunete similare unor pocnituri usoare. Ei sustin ca sunetul seamana cu cel al strangerii unei sticle de plastic, totul fara ca vreo explicatie sa existe, separat de cea conform careia problemele apar cand laptop-urile sunt utilizate intens si incep sa functioneze ventilatoarele.
Daca utilizatorii MacBook Pro se joaca sau vad clipuri video de foarte inalta rezolutie, atunci procesorul incepe sa functioneze la o frecventa mai mare, iar ventilatoarele pornesc. Pe de alta parte, alti utilizatori sustin ca in realitate chingile sunt cele care genereaza sunetele ciudate, iar asta din cauza faptului ca ele nu mai sunt la fel de rigide precum in momentul achizitionarii laptop-ului.
Se pare ca, in principal, doar modelele cu ecran de 15 inch ale MacBook Pro sunt afectate de catre aceasta problema, iar asa unii explica teoria privind chingile. La aceste plangeri, compania Apple a raspuns diferit, in cazul unor Mac-uri schimband componente interne precum placa logica, dar pana acum niciunul dintre cei care au vizitat magazinele companei nu pot spune ca problema a fost rezolvata.
In cazul altor plangeri, cei dela Apple spun ca problema ar avea legatura cu o usoara indoire a carcasei care nu este acoperita de catre garantie, rezolvarea implicand plata sumei de 130 de dolari. Conform unui utilizator, ventilatorul ar lovi carcasa si ar genera o indoitura, compania Apple schimband intreaga carcasa pentru 130 de dolari si acuzand utilizatorii ca au stricat singuri laptop-urile.
“I think the problem is actually from the hinges, as there is some natural flexing in the aluminum back of the display. I think the heat has affected the glue or some plastic mount in the display assembly. I am able to constantly reproduce the sound by pressing right at the bottom of the screen assembly in the middle. I took my laptop in to the genius bar for this popping noise. They said it is caused by this small dent on the bottom casing hitting the fan. They told me I had to replace the entire bottom casing for $130. Not covered under warranty because it’s user inflicted damage / a wearable part.”
Per total, nimeni nu pare sa fi avut succes in a isi rezolva problema gratuit si avand in vedere ca Apple nu are o idee clara cu privire la solutie, probabil multi vor regreta ca au plati mii de euro pe un Mac.