X

Samsung Galaxy S8 Plus review – cel mai bun smartphone Android

Samsung Galaxy S8 Plus, cel mai dorit smartphone Samsung al momentului, mi-a fost oferit acum 2 saptamani prin programul Orange Smartphone Tester iar astazi va impartasesc impresiile mele finale. In aceasta perioada am avut ocazia de a folosi Samsung Galaxy S8 Plus pentru orice va ganditi sa faceti in mod obisnuit cu un smartphone, iar acest review prezinta un sumar al experientei complete.

Desi iDevice.ro este dedicat in principal noutatilor din lumea Apple, Samsung Galaxy S8 Plus este un smartphone de la care cei din Cupertino pot invata multe, unele dintre noutatile sale urmand a se regasi cel mai probabil si in iPhone 8.

Design impresionant si ecran “infinit” de uimitor

Dupa cum v-am spus si in articolele anterioare in care v-am vorbit despre Samsung Galaxy S8 Plus, noul produs al companiei Samsung are un design cu adevarat impresionant. Vorbim despre un ecran Super AMOLED cu diagonala de 6.2 inch care acopera aproape intregul panou frontal, creand un design care te opreste in loc pentru a-l admira, indiferent unde te-ai afla.

Ecranul se intinde din marginea superioara pana in cea inferioara a panoului frontal si inconjoara marginile laterale, generand impresia unui ecran “infinit”, asa cum il numeste si Samsung. Ecranul si carcasa sunt imbinate perfect de o structura metalica ce genereaza un design fara cusur, versiunea jet black fiind la fel de frumoasa precum cea a iPhone, cu un foarte mare plus multumita ecranului de dimensiune mult mai mare.

Carcasa din sticla a Samsung Galaxy S8 Plus este fragila si la un contact puternic cu o suprafata dura se va crapa, insa un design premium impune si compromisuri. Ramanand la ele, Samsung Galaxy S8 Plus are si un cititor de amprente integrat in carcasa, langa camera principala, o decizie proasta din punctul meu de vedere, dar despre asta voi vorbi in sectiunea dedicata acestei componente.

Ecranul Samsung Galaxy S8 Plus este cel mai bun implementat vreodata intr-un smartphone, conform expertilor, el avand o rezolutie neobisnuita de 2960 x 1440 pixeli, cu o rata de aspect de 2:1. La un ecran cu diagonala de 6.2 inch si o rezolutie atat de mare avem peste 529 de pixeli per inch, toate imaginile afisate fiind extrem de clare, dar si de vibrante multumita tehnologiei OLED folosite.

In mod standard, ecranul Samsung Galaxy S8 Plus functioneaza la rezolutia de 2220 x 1080 pixeli, deci foarte apropiata de cea a iPhone 7 Plus, insa utilizatorii pot seta orice rezolutie doresc. Cresterea rezolutiei ecranului Samsung Galaxy S8 Plus nu va avea vreun impact asupra modului in care sunt afisate aplicatiile, dar performantele vor fi usor reduse, asa cum este si de asteptat.

Lasand acestea la o parte, ecranul Samsung Galaxy S8 Plus afiseaza cele mai multe culori dintre toate ecranele pentru smartphone-uri si are cea mai mare luminozitate. Samsung Galaxy S8 Plus afiseaza si cele mai clare imagini, compania oferindu-i inclusiv functia Always On Display pentru a afisa notificari si ora atunci cand este blocat, fara a consuma multa energie.

Per total, Samsung Galaxy S8 Plus are un ecran uimitor care face design-ul si mai atractiv.

Noul buton Home virtual

Noul ecran al Samsung Galaxy S8 Plus vine la “pachet” si cu un buton Home virtual, acesta avand dimensiuni cu mult reduse fata de cel din modelele anterioare. Samsung Galaxy S8 Plus are o portiune mica a ecranului dedicata butonului Home, a celui pentru a reveni la meniul anterior si a celui pentru a actiona un meniu de setari pentru aplicatii, sau a vedea aplicatiile deschise in fundal.

Noul buton Home virtual al Samsung Galaxy S8 Plus are si un sistem de vibratii incorporat, astfel ca in momentul in care il apasati veti avea impresia ca apasati pe un buton normal. In realitate apasam direct pe ecranul Samsung Galaxy S8 Plus pentru a actiona functiile butonului Home, dar multumita vibratiilor directionate in acea zona, avem impresia ca apasa un buton normal si nu o bucata de sticla.

Butonul Home virtual din Samsung Galaxy S8 Plus este similar cu cel al iPhone 7 Plus, si are senzori de presiune, deci “simte” cat de tare apasam, dar nu ofera functii noi, ci doar se activeaza la apasare si genereaza vibratii. Butonul Home virtual al Samsung Galaxy S8 Plus poate fi controlat din ecranul de blocare si apare in orice aplicatie deschisa, deci avem acces la el indiferent de situatie.

Performantele bune, dar nu tot timpul peste iPhone

Samsung Galaxy S8 Plus vandut in Europa beneficiaza de un chip Exynos 8895 in care se regaseste un procesor cu 8 nuclee, 4 x 2.3 GHz si 4 x 1.7 GHz, inca 4 GB RAM fiind deasemenea disponibili. Samsung Galaxy S8 Plus este vandut inclusiv in versiuni care au chip Snapdragon 835, in alte zone de pe planeta, in China si Coreea de Sud terminalele avand si 6 GB RAM, dar aceste versiuni nu vor fi vandute in Europa de catre Samsung.

Cei de la Samsung s-au grabit sa ofere cele mai noi tehnologii pentru procesorul Samsung Galaxy S8 Plus, insa asta nu il ajuta sa detroneze iPhone 7 Plus de pe primul loc in topul celor mai performante smartphone-uri in chiar toate testele. Desi in unele teste sintetice Samsung Galaxy S8 Plus este cu pana la 15% mai rapid decat iPhone 7 Plus, in altele este mai incet, in mod surprinzator.

Problema este ca in testele reale Samsung Galaxy S8 Plus este in cele mai multe cazuri mai incet decat iPhone 7 Plus in pornire si uneori in deschiderea aplicatiilor standard. In deschiderea jocurilor Samsung Galaxy S8 Plus este mai incet decat iPhone 7 Plus in majoritatea situatiilor, avand aplicatii native pe care le deschide mai rapid decat smartphone-ul Apple, dar per total nu castiga in fata lui.

Samsung Galaxy S8 Plus este mai slab decat iPhone 7 Plus si in testele sintetice pentru placa grafica, dar este mai rapid decat celelalte smartphone-uri Android disponibile pe piata. In momentul de fata Samsung Galaxy S8 Plus este cel mai rapid smartphone Android din lume si este secund terminalului iPhone 7 Plus, insa numai din anumite privinte, diferentele fiind totusi insesizabile in utilizarea zilnica.

Partea interesanta la Samsung Galaxy S8 Plus sunt cele doua moduri de utilizare dedicate jocurilor si performantelor ridicate. Cel dedicat jocurilor are menirea de a aloca toate resursele Samsung Galaxy S8 Plus pentru a avea o experienta cat mai buna in jocuri, in timp ce modul dedicat performantelor inalte are menirea de a creste performantele in folosirea obisnuita.

Modul dedicat performantelor inalte scade autonomia Samsung Galaxy S8 Plus, insa ofera un spor de 5% in testele sintetice, crescand diferenta fata de iPhone 7 Plus in ele. In restul utilizarii obisnuite nu exista totusi diferente care sa ma faca sa-mi schimb parerea fata de ceea ce am spus deja mai sus in legatura cu Samsung Galaxy S8 Plus.

Bixby – cu potential, dar deocamdata neterminat

Bixby este denumirea asistentului personal pe care compania Samsung s-a gandit sa-l ofere impreuna cu Samsung Galaxy S8 Plus, insa el nu este deocamdata 100% pregatit pentru lansare. In versiunea actuala avem Hello Bixby, un hub de informatii pentru Samsung Galaxy S8 Plus care ne ofera posibilitatea de a vedea detalii privind remindere, intrari din calendar, stiri zilnice, notificari, informatii privind rute de transport si altele asemenea.

Separat, Bixby este integrat in aplicatia Camera prin functia Bixby Vision, aceasta permitand identificarea de obiecte din lumea inconjuratoare folosind Samsung Galaxy S8 Plus. Utilizand aceasta functie am fost placut impresionat de rapiditatea si exactitatea cu care se recunoaste orice este pus in fata camerei, Bixby Vision fiind o functie extrem de utila pentru Samsung Galaxy S8 Plus.

Din pacate, deocamdata, Bixby nu permite controlarea Samsung Galaxy S8 Plus folosind comenzi vocale, insa in viitor o va face in doar cateva limbi de pe glob, terminalul avand si un buton dedicat pentru activarea asistentului. Nu stiu cat de util va poate fi Bixby in Romania, separat de hub-ul de informatii si recunoasterea obiectelor, insa fara a si limba engleza nu-l veti putea folosi la adevarata valoare pe Samsung Galaxy S8 Plus.

Camera ramane cea mai buna dintre toate

Cu Samsung Galaxy S8 Plus cei de la Samsung confirma faptul ca au iesit din “razboiul megapixelilor” si continua sa ofere tot o camera de 12 megapixeli precum in modelul anterior. Samsung Galaxy S8 Plus are o camera de 12 megapixeli cu deschidere f/1.7, unghi de 26mm, dimensiune senzor 1/2.5″, dimensiune pixel 1.4µm caracteristicile fiind identice cu cele ale camerei din Samsung Galaxy S7 Edge.

Camera principala a Samsung Galaxy S8 Plus are integrat un stabilizator optic de imagine, are focalizare automata in multiple faze si poate inregistra clipuri video 4K la 30 de cadre pe secunda, plus inregistrare HDR la rezolutia 1080p. Practic, Samsung a inteles ca are o camera principala excelenta in Samsung Galaxy S7 Edge, ea fiind laudata de catre experti, iar Samsung Galaxy S8 Plus beneficiaza de acelasi lucru.

Camera Samsung Galaxy S7 Edge este cea mai buna implementata vreodata intr-un smartphone, conform expertilor, deci Samsung Galaxy S8 Plus se bucura de exact acelasi lucru. Puteti vedea si din pozele acestui articol ca vorbim despre o camera care reuseste sa surprinda totul cat se poate de aproape de realizate, cu putin zgomot, cu luminozitate buna si culori cat se poate de naturale.

N-am ce sa va spun despre camera Samsung Galaxy S8 Plus decat ca este mai buna decat cea a iPhone 7 Plus, dar asta n-ar trebui sa va uimeasca, avand in vedere ca Apple a cam ramas in urma Samsung de ceva vreme. Samsung Galaxy S8 Plus are o camera excelenta pentru a face orice fel de poze, iar aplicatia camera beneficiaza de o serie de noutati menite sa imbunatateasca experienta.

Samsung Galaxy S8 Plus review

Cei de la Samsung au implementat in aplicatia Camera din Samsung Galaxy S8 Plus foarte multe filtre care pot fi aplicate in timp ce facem poze sau clipuri video, exact precum in aplicatiile retelelor de socializare. Mai mult decat atat, aplicatia Camera din Samsung Galaxy S8 Plus ne permite sa avem un control foarte fin asupra setarilor de inregistrare, deci putem controla expunerea, luminozitatea, balanta de alb, tonalitatea culorilor si multe altele.

Samsung Galaxy S8 Plus beneficiaza si de o functie similara celei Portret din iPhone 7 Plus, permitand folosirea unei focalizari selective pentru inregistrarea pozelor. Practic, putem focaliza persoanele apropiate de noi, cele aflate la distanta, sau putem face focalizare panoramica pe Samsung Galaxy S8 Plus, totul pentru a inregistra poze cat mai bune cu terminalele.

Trecand la camera frontala a Samsung Galaxy S8 Plus, aceasta are acum 8 megapixeli si deschidere f/1.7, auto HDR fiind deasemenea disponibil pentru utilizatori. Mai mult decat atat, aplicatia Camera a fost optimizata pentru selfie-uri, astfel ca ea poate face procesare multi-cadru si poate urmari pozitia fetei, astfel incat imaginile inregistrate cu Samsung Galaxy S8 Plus sa fie cat mai naturale.

Recunoasterea faciala, scanarea irisului si noul cititor de amprente

Samsung Galaxy S8 Plus are, dupa cum prea bine stiti, cititorul de amprente plasat langa camera principala, direct in carcasa, iar asta pentru ca nu mai exista un buton Home fizic in panoul frontal. Va spun din start ca experienta de a va scana amprenta in aceasta pozitie ofera o experienta foarte proasta, iar in majoritatea cazurilor veti atinge camera Samsung Galaxy S8 Plus in locul cititorului de amprente.

Compromisul celor de la Samsung din acest punct de vedere este unul cat se poate de logic, insa trebuie sa recunosc faptul ca scanarea amprentelor pe Samsung Galaxy S8 Plus este dificila. Pozitionarea mainii nu este naturala, iar desi in timp probabil te vei obisnui cu gasirea locatiei, n-as putea recomanda ca vreun producator de smartphone-uri sa ia o decizie similara.

Iris scannerul din Samsung Galaxy S8 Plus este la fel de exact precum cititorul de amprente, el putand fi utilizat tot pentru securizarea dispozitivului sau autorizarea platilor mobile. Deblocarea se face mai greu cu iris scannerul decat cu tititorul de amprente sau recunoasterea faciala din Samsung Galaxy S8 Plus, iar asta pentru ca trebuie sa parcurgi mai multi pasi pentru a-l activa.

Recunoasterea faciala a Samsung Galaxy S8 Plus este cea mai simpla metoda de a debloca Samsung Galaxy S8 Plus si a securiza partial terminalul, deblocarea prin aceasta metoda fiind si cea mai rapida. Problema cu recunoasterea faciala din Samsung Galaxy S8 Plus este ca ea poate fi pacalita chiar si cu o poza a detinatorului terminalului, deci nu poate fi folosita pentru autorizarea platilor mobile.

Bateria – mai sigura, dar la fel de longeviva

Samsung Galaxy S8 Plus are o baterie de 3500 mAh, exact precum predecesorul sau, iar asta ii asigura cel putin o zi de utilizare in conditii normale. Spre deosebire de terminalele lansate in trecut, Samsung Galaxy S8 Plus are o baterie mult mai sigura care nu ia foc desi este strapunsa si care nu explodeaza daca este supusa la temperaturi foarte ridicate.

Diverse teste de autonomie au dezvaluit faptul ca Samsung Galaxy S8 Plus are o autonomie mult mai mica decat iPhone 7 Plus, cu pana la 2 ore de utilizare. Fata de Samsung Galaxy S7 Edge autonomia este prezentata ca fiind cu pana la o ora de utilizare mai mica, insa in realitate diferentele sunt mai mici decat in testele sintetice facute pe Samsung Galaxy S8 Plus cu diverse aplicatii.

Folosind Samsung Galaxy S8 Plus in aceasta perioada am observat ca autonomia bateriei este intr-adevar mai mica decat cea a iPhone 7 Plus. In ciuda acestui lucru, veti putea folosi Samsung Galaxy S8 Plus pentru macar o zi de lucru, sau 6.5 – 7.5 ore de utilizare normala, incarcarea fiind necesara la 1.5 – 2 zile, in functie de modul in care va folositi smartphone-ul.

Daca utilizati multe aplicatii pe Samsung Galaxy S8 Plus si navigati mult pe internet, sau va jucati, atunci ar putea fi necesara incarcarea sa zilnica. Daca vorbiti mai mult la telefon si nu “stresati” componentele Samsung Galaxy S8 Plus cu alte task-uri complexe, atunci puteti obtine si pana la 2 zile de utilizare de la noul produs al coreenilor, asa ca totul depinde de ceea ce faceti cu el.

Trebuie din nou sa laud faptul ca Samsung Galaxy S8 Plus beneficiaza de incarcare rapida, care poate incarca intreaga baterie in putin peste o ora.

Conectivitate, Bluetooth 5, USB-C si castile AKG

Pe partea de conectivitate, Samsung Galaxy S8 Plus beneficiaza de Bluetooth 5, suport Wi-Fi a/b/g/n/ac dual-band, Wi-Fi direct, dar este si primul smartphone compatibil cu retelele 4G de pana la 1 Gbps. Despre conectivitatea 4G va spun ca ea este limitata de operator si zona in care va aflati, deci in Romania aveti sansa sa atingeti 300 Mbps pe Samsung Galaxy S8 Plus, dar e putin probabil.

Pe partea Wi-Fi, totul depinde de router si conexiunea de internet, deci puteti atinge viteze de pana la 600 – 700 Mbps pe Samsung Galaxy S8 Plus, dar numai daca aveti echipament pe masura. Din pacate n-am putut testa Bluetooth 5 neavand vreun echipament compatibil, asa ca asta ramane sa descoperiti singuri, daca veti putea cumpara vreun accesoriu compatibil cu acest standard al Samsung Galaxy S8 Plus.

Samsung Galaxy S8 Plus vine la pachet si cu o pereche de casti AKG produse de catre Harman Kardon, cumparati recent de catre compania Samsung. Facand o comparatie cu castile standard din iPhone, pot spune ca pe cele ale Samsung Galaxy S8 Plus veti avea o experienta mult mai buna de a asculta muzica, sau de a vedea clipuri video si filme.

Castile AKG redau sunetele mult mai clar, cu un “bas” mult mai natural si in general iti lasa impresia ca ai o perece de casti premium in urechi, desi vorbim totusi despre casti in-ear. Samsung Galaxy S8 Plus are si un port audio de 3.5mm, deci puteti conecta orice fel de casti doriti la terminal, asa ca nu trebuie sa va faceti griij din acest punct de vedere.

Inainte sa inchei va spun ca Samsung Galaxy S8 Plus are integrat si un port USB-C pentru incarcare si transfer de date, acesta fiind viitorul pentru terminalele mobile.

Concluzii

Din punctul meu de vedere, Samsung Galaxy S8 Plus este cel mai bun smartphone Android al momentului, iar a alege alt terminal in afara sa, desi aveti bani de el, reprezinta o optiune ilogica. Samsung Galaxy S8 Plus are cel mai frumos design dintre toate smartphone-urile Android, cele mai bune performante, ecranul cel mai bun si camera cea mai buna, asa ca nu exista discutie.

In comparatie cu iPhone 7 Plus, Samsung Galaxy S8 Plus castiga la capitolul design, camera, sau ecran, insa pierde in ceea ce priveste performantele desigur ca alegerea iOS vs Android ramane la atitudinea fiecaruia. A alege intre Samsung Galaxy S8 Plus si iPhone 7 Plus tine mai mult de a pune in balanta nu doar caracteristicile produsului in sine, ci si ceea ce ofera cele doua platforme, plus ce ofera Apple versus Samsung pe partea de suport pentru client.

Va recomand cu foarte mare caldura sa testati Samsung Galaxy S8 Plus in magazinele Orange in care este disponibil, iar daca sunteti interesati sa-l cumparati, ei bine, in magazinul Orange il gasiti la abonament, sau pret intreg.

This post was last modified on apr. 23, 2017, 4:00 PM 16:00

Disqus Comments Loading...