Bose este unul dintre cei mai mari producatori de echipamente audio din lume, insa acum este in mijlocul unui scandal care ii pune in discutie credibilitatea. Un proces intentat celor de la Bose incearca sa dovedeasca faptul ca utilizatorii castilor wireless sunt spionati de catre companie care aduna date privind continutul audio ascultat de catre acestia, vanzand apoi acele date.
Acuzatiile vin la pachet si cu o cerere de despagubiri in valoare de cateva milioane de dolari, aplicatia Bose Connect fiind cea prin care utilizatorii sunt spionati. Aplicatia le permite clientilor Bose sa isi conecteze castile la terminalele mobile pentru a le controla, a le actualiza software-ul si pentru a fi, aparent, spionati de catre companie, Bose incurajand utilizarea ei.
Barbatul care a initiat procesul impotriva celor de la Bose sustine ca aplicatia respectiva trimite date din smartphone-ul sau catre un serviciu numit Segment.io. De acolo, el sustine ca datele pot fi trimise oriunde si la oricine fara ca vreun client sa stie ce se intampla, dar desigur ca dovezi publice privind aceste actiuni nu au fost divulgate de catre barbat.
In momentul de fata nimeni nu stie sigur cat de reale sunt aceste acuzatii facute impotriva celor de la BOse, insa nu este greu de crezut ca ele ar fi intr-adevar reale. Orice aplicatie a unui producator poate prelua o multitudine de date si le poate transmite oriunde, asa ca nu este greu de crezut ce ni se spune in momentul de fata.
“Bose Corp spies on its wireless headphone customers by using an app that tracks the music, podcasts and other audio they listen to, and violates their privacy rights by selling the information without permission. People should be uncomfortable with it. People put headphones on their head because they think it’s private, but they can be giving out information they don’t want to share.”