X

Apple Park – primele imagini exclusive din locatie

Apple Park, noul sediu al companiei Apple, a fost prezentat recent catorva jurnalisti americani invitati sa ia parte la experienta de a vizualiza locul in care vor lucra in curand angajatii companiei. Vorbim despre un tur facut de catre designeri ai Apple impreuna cu echipa de arhitecti si unii manageri, care au explicat cateva dintre conceptele din spatele sediului.

Dupa cum puteti vedea si din imagini, vorbim despre un sediu excentric pe care cei de la Apple l-au creat dupa propriile specificatii si rigori. Compania aleasa pentru a crea planul arhitectural a avut la un moment dat 250 de persoane angajate pentru a dezvolta acest proiect pentru cei de la Apple, numarul fiind unul imens pentru un asemenea proiect.

In acest articol al celor de la Wired veti gasi foarte multe detalii cu privire la ceea ce a creat compania Apple, de la modul in care sunt organizat spatiile de lucru pentru angajati, pana la materialele folosite pentru constructie, motivul pentru care cladirea principala este circulara si multe alte informatii care probabil va vor uimi.

Apple Park a fost visul lui Steve Jobs, un vis pentru a carui realizare a luptat si pe care l-a sustinut chiar in fata consiliului local al orasului Cupertino. Desi Steve Jobs nu a trait suficient de mult pentru a-si vedea visul realizat, daca ar fi fost acum in viata, probabil ar fi fost mandru de ceea ce a realizat Tim Cook si echipa sa.

“As with any Apple product, its shape would be determined by its function. This would be a workplace where people were open to each other and open to nature, and the key to that would be modular sections, known as pods, for work or collaboration. Jobs’ idea was to repeat those pods over and over: pod for office work, pod for teamwork, pod for socializing, like a piano roll playing a Philip Glass composition. They would be distributed demo­cratically. Not even the CEO would get a suite or a similar incongruity. And while the company has long been notorious for internal secrecy, compartmentalizing its projects on a need-to-know basis, Jobs seemed to be proposing a more porous structure where ideas would be more freely shared across common spaces. Not totally open, of course—Ive’s design studio, for instance, would be shrouded by translucent glass—but more open than Infinite Loop.”

This post was last modified on mai 16, 2017, 10:19 PM 22:19

Disqus Comments Loading...