Marea problema a bateriilor pentru smartphone-uri ar putea fir ezolvata de catre universitatea Rice, care a dezvoltat o noua baterie litiu ion ce are o capacitate tripla fata de bateriile normale. Vorbim despre un prototip al acestei baterii care a fost dezvoltat si testat de catre universitate, ea reusind, aparent, sa aiba succes acolo unde producatorii de baterii n-au avut noroc.
Conform cercetatorilor universitatii Rice, aceste noi baterii au aplicat un strat egal de litiu peste toate componentele din carbon, evitand o problema care impiedica acum extinderea capacitatii bateriilor actuale. Cercetatorii au reusit sa creeze nanotuburi hibrid pentru celule, care ar inlocui anodele din grafit ce sunt folosite in actualele baterii litiu ion de pe piata.
Prototipul bateriei dezvoltate de catre cercetatorii universitatii Rice este capabil sa stoceze pana la 3351 mAh pentru fiecare gram de litiu, un raport net superior celui al bateriilor actuale. Multumia acestei inovatii, producatorii de baterii ar putea avea tehnologia perfecta pentru a rezolva cea mai mare problema a terminalelor mobile actuale.
Fara a spune ca actuala realizare nu este importanta, trebuie totusis a ne intrebam de ce producatorii de baterii n-au reusit sa faca ceva similar cu bateriile pe care le produc. Desi cercetatorii universitatii Rice au reusit sa produca un prototip de baterie extrem de interesant, e putin probabil ca tehnologia sa poata fi folosita in urmatorii ani pentru bateriile ce vor fi lansate pe piata.
“Rice University scientists have created a rechargeable lithium metal battery with three times the capacity of commercial lithium-ion batteries by resolving something that has long stumped researchers: the dendrite problem. The Rice battery stores lithium in a unique anode, a seamless hybrid of graphene and carbon nanotubes.”
This post was last modified on mai 24, 2017, 9:31 AM 09:31