iPhone 8 – noul Touch ID confirmat de Apple

iPhone 8 ar putea avea Touch ID integrat in butonul Power, conform unui brevet de inventie inregistrat astazi companiei Apple, care explica implementarea.

iPhone 8 a fost in centrul multor speculatii legate de modul in care compania Apple va implementa, sau nu, cititorul de amprenta Touch ID pentru utilizatori. Foarte multe informatii contradictorii au aparut in ultimele saptamani cu privire la iPhone 8, unele sugerand faptul ca Touch ID va fi integrat in carcasa, in timp ce altele au dat de inteles ca el va ajunge sub ecran.

Ei bine, Apple arunca paie pe foc cu un nou brevet de inventie care prezinta un posibil iPhone 8 care are Touch ID integrat in butonul Power al dispozitivului. Am vazut unele schite in care iPhone 8 avea un buton Power mult mai lung decat cel actual, iar de acolo au aparut teorii conform carora Apple va implementa noul Touch ID al smartphone-ului in acel buton.

In acest brevet de inventie inregistrat companiei Apple se explica in detaliu cum poate fi realizata o asemenea modificare tehnologica, un Touch ID integrat in butonul Power al iPhone 8 fiind o schimbare mare. Apple ar urma sa schimbe butonul Power in totalitate, el avand un cititor de amprente integrat si un panou de safir pentru a proteja apasarea in timpul folosirii iPhone 8.

iPhone 8 – noul Touch ID confirmat de Apple

Necesitatea apasarii butonului Power al iPhone 8 pentru a scana amprenta si a autoriza orice este securizat, nu pare a fi o idee chiar atat de grozava. Imaginati-va ca veti fi obligati sa faceti asta cand va deblocati terminalele, cand descarcati aplicatii, sau accesati date sensibile, compania Apple putand genera extremd e multe critici pentru iPhone 8 cu un asemenea sistem.

Apasarea butonului Power al iPhone 8 pentru a autoriza amprenta si tot ceea ce este necesar cu TouchID, nu reprezinta o miscare naturala pentru utilizator. Majoritatea utilizatorilor vor fi nevoiti sa invete aceasta noua miscare si sigur nu o vor aprecia, avand in vedere ca utilizarea in acest mod nu este chiar atat de logica, asa ca ramane de vazut daca va ajunge in iPhone 8.

“A finger biometric sensor assembly may include a finger biometric sensor integrated circuit (IC) die having a finger sensing area and a cover layer aligned with the finger sensing area. The finger biometric sensor may also include a direct bonding interface between the finger biometric sensor IC die and the cover layer.”

Cele mai recente zvonuri privind iPhone 8 dau de inteles ca Apple a reusit sa integreze Touch ID sub ecranul terminalului si nu in carcasa acestuia, sau intr-un buton Power. Avand in vedere ca productia componentelor pentru iPhone 8 a inceput, va fi interesant de vazut ce vom mai afla in urmatoarele zile cu privire la produsele americanilor.

iPhone 8 Touch ID buton Power