Orange Fab a fost anuntat astazi in premiera de catre operatorul de telefonie mobila Orange, el fiind dedicat sustinerii si dezvoltarii inovatiei din tara noastra. Mai exact, Orange Fab este un accelerator de startup-uri prin care cei de Orange Romania doresc sa sustina ideile bune ale antreprenorilor, de orice varsta, prin solutii tehnologice dedicate, dar si investitii strategice.
Orange Fab porneste cu o investitie initiala de 200.000 de euro in locatia in care startup-urile isi vor putea desfasura activitatea, operatorul afirmand ca aceasta are drept scop doar amenajarea locatiei si achizitia de tehnologie pentru ea. Nu se stie cati bani intentioneaza sa investeasca operatorul prin Orange Fab in startup-uri, insa nici cate va accepta in programul de accelerare.
Orange Fab este un program mai vechi al grupului Orange, care a ajuns acum si in Romania, el avand succes in cele peste 10 tari in care este desfasurat de ceva vreme. Orange sustine de cativa ani inovatia prin Innovation Labs si investitii individuale in companii, dar Orange Fab o va ajuta sa se axeze mai bine pe ajutorarea startup-urilor in intreaga lor dezvoltare.
Orange Fab – acceleratorul pentru startup-uri
Orange Fab accepta incepand de astazi inscrieri de startup-uri in aceasta pagina din cadrul website-ului operatorului de telefonie mobila, toti cei interesati sa-si dezvolte ideile putandu-se inscrie acolo. Startup-urile acceptate in programul Orange Fab vor avea acces la tehnologii de ultima generatie ale operatorului, dar si ale partenerilor sai, plus mentorat din partea membrilor Orange si ai partenerilor.
Startup-urile din cadrul Orange Fab vor putea participa la proiecte pilot ce ar putea fi incluse in produse existente in oferta operatorului, dar vor avea deasemenea acces la reteaua sa de distributie globala. Aceasta din urma facilitate a Orange Fab va ajuta la validarea internationala a produselor dezvoltate, putand atrage investitii serioase de la Orange.
“Acest program pentru startup-uri își propune să descopere startup-uri din România cu produse mature care ajută la îmbunătățirea stilului de viață și stabilesc trenduri. Echipele vor primi acces la tehnologii și API-uri pentru dezvoltarea proiectului, suport pentru testarea prototipurilor și acces la rețeaua de distribuție Orange pentru creșterea afacerii. Procesul de selecție și etapa de accelerare vor fi realizate în parteneriat cu Tech Hub, o echipă cu experiență în ecosistemul startup-urilor.”
Ceea ce operatorul nu a dorit sa dezvaluie in legatura cu Orange Fab este felul in care va face investitiile si la ce le va cere startup-urilor sa renunte pentru a fi parte din program. Nu se stie ce procent de participatie la startup va cere operatorul pentru a include proiectul in Orange Fab si nici la cat s-ar putea limita investitiile, dar probabil nici nu vom afla prea curand.
Orange Fab are deja un membru, o companie numita Symme 3D care a dezvoltat o imprimanta 3D cu aplicabilitate in domeniul medical. Orange Fab este o initiativa extrem de interesanta a celor de la Orange si operatorul merita laudat fare rezerve pentru ea.
This post was last modified on iun. 15, 2017, 2:33 PM 14:33