OnePlus 5, smartphone-ul care abia a fost lansat in cursul zilei de ieri, triseaza in testele de performanta si afiseaza rezultate artificiale pentru a putea pacali utilizatorii. Descoperirea a fost facuta de catre cei de la XDA Developers, entitate care a descoperit si data anterioara ca OnePlus a trisat in testele de performanta, insa cu OnePlus 5 compania chinezeasca nu pare sa isi fi invatat lectia.
Totusi, la ce ne putem asteptam de la o companie care copiaza design-ul produselor altora si il prezinta ca fiind o inovatie proprie muncita din greu, OnePlus 5 fiind o clona a iPhone 7 Plus. Pentru ca OnePlus 5 este mai scump si este o clona a iPhone 7 Plus, cei dela OnePlus s-au gandit sa-l faca mai interesant prin falsificarea testelor de performanta facute de catre utilizatori.
Metoda este una clasica, OnePlus 5 crescandu-si frecventa de lucru a procesoarelor la valoarea maxima si mentinand-o acolo pe toata durata de desfasuarare a testelor de performante. OnePlus 5 nu este primul smartphone care triseaza in testele de performanta si afiseaza rezultate false, dar cei de la OnePlus nici macar nu s-au obosit prea mult sa ascunda asta de revieweri.
OnePlus 5 triseaza in testele de performanta, obtine rezultate false
Trisand in testele de performante, OnePlus 5 obtine rezultate cu maxim 6.5% mai bune decat cele normale, deci un spor nesemnificativ pentru utilizatori. Totusi, falsificand rezultatele, OnePlus 5 creeaza impresia gresita ca performantele sunt mai bune decat in realitate, dar utilizatorii nu au cum sa simta asta, avand in vedere ca diferenta nu este colosala, deci nici n-ar fi meritat ca OnePlus sa se faca de ras.
“The OnePlus 5, on the other hand, is an entirely different beast — it resorts to the kind of obvious, calculated cheating mechanisms we saw in flagships in the early days of Android, an approach that is clearly intended to maximize scores in the most misleading fashion. It is a bit upsetting that it has gotten to the point where we have to call out the same company twice for manipulating benchmark scores.”
Pentru ca OnePlus este o companie invatata sa fure si sa minta, ea a raspuns acestor acuzatii despre OnePlus 5 cu un comunicat de presa in care spune ca totul este normal. Compania afirma ca OnePlus 5 se comporta in testele de performanta la fel cum se comporta in utilizarea zilnica, pentru a oferi cele mai bune performante, dar desigur ca asta este o minciuna sfruntata, dar in Shenzen a minti si a fura este ceva normal si face parte din cultura orasului.
“People use benchmark apps in order to ascertain the performance of their device, and we want users to see the true performance of the OnePlus 5. Therefore, we have allowed benchmark apps to run in a state similar to daily usage, including the running of resource intensive apps and games. Additionally, when launching apps the OnePlus 5 runs at a similar state in order to increase the speed in which apps open. We are not overclocking the device, rather we are displaying the performance potential of the OnePlus 5.”
In aceasta idee, orice fel de test de performante pentru OnePlus 5 este nul de drept, pentru ca rezultatele sunt false si nu reflecta realitatea, pentru cine vrea sa inteleaga asta. Procesorul OnePlus 5 nu va functiona vreodata la capacitatea la care ruleaza in testele de performanta, pentru ca s-ar dezlipi de pe placa de baza, ar sari si ar fugi, dar cine sa recunoasca asta ?