OnePlus 5 umileste Samsung Galaxy S8 si pretul sau mare

OnePlus 5 umileste pur si simplu Samsung Galaxy S8 intr-un nou test de performante care arata ca Samsung cere un pret mult prea mare pe smartphone-ul sau.

OnePlus 5 umileste de-a dreptul Samsung Galaxy S8 intr-un nou test de performante care arata ca pretul mare al produsului Samsung incepe sa nu mai aiba justificare. OnePlus 5 si Samsung Galaxy S8 au acelasi chip Snapdragon 835, dar produsul Samsung are doar 4 GB RAM si asta se vede din plin in performante, care ne arata ca el este echipat de fapt pentru anul 2014, nu 2017.

OnePlus 5 intrece usor Samsung Galaxy S8 in performante in deschiderea aplicatiilor, dar umilinta adevarata incepe cand se redeschid aplicatiile din fundal. Aici Samsung Galaxy S8 nu este capabil sa tina absolut nimic deschis in fundal, in timp ce OnePlus 5 redeschide toate aplicatiile fara probleme si termina intregul test in jumatate din timpul necesar pentru produsul Samsung.

OnePlus 5 umileste Samsung Galaxy S8 si pretul sau mare

Cum a reusit OnePlus 5 sa fie lansat cu o cantitate dubla de RAM fata de Samsung Galaxy S8 si la un pret mai mic pare a fi un adevarat mister, dar diferentele sunt vizibile. Samsung Galaxy S8 cu ai sai 4 GB RAM pare o relicva din punct de vedere al performantelor, iPhone 7 Plus cu 3 GB RAM descurcandu-se mult, mult mai bine decat smartphone-ul premium al companiei Samsung.

Pentru o persoana care pune pret pe experienta de utilizare, OnePlus 5 este o adevarata bijuterie in comparatie cu Samsung Galaxy S8, care pare un tractor ce are si o remorca plina in spate. Daca ar fi avut 6 GB RAM in loc de 4 GB RAM, Samsung Galaxy S8 s-ar fi descurcat mult mai bine in fata OnePlus 5, sau poate ca i-ar fi fost egal, dar asa este umilit si pune in discutie intreaga strategie a Samsung.

Avand in vedere deciziile proaste ale Samsung, probabil nimeni nu se va mira daca OnePlus 5 va afecta si mai mult vanzarile Samsung Galaxy S8 in China, sau alte tari asiatice. Pentru zone in care performantele conteaza, Samsung Galaxy S8 este un smartphone ce trebuie evitat cu precadere, in timp ce OnePlus 5 devine principala alegere.

105 COMENTARII

  1. A umili inseamna, a pune pe CINEVA intr-o situatie de inferioritate neindreptatita, injosindu-l, jignindu-l. Asta cu umilitul mi se pare ca nu are treaba cand vine vorba de obiecte.
    Pana la urma,…. la asa titluri, nu te mai mira nici comentariile ?

  2. Mai “Ioane”, … intrece, surclaseaza, depaseste etc etc aceste cuvinete, termeni, sunt mult mai potriviti/e decat umileste. Daca fiul/fratele tau e mai bun decat tine la ceva, inseamna ca te-a umilit? La scoala cei cu note mai mari decat tine, te-au umilit? Telefoanele au constiinta incat se umilesc? Mai citeste si tu…

  3. Nu Samsung este umilit, iPhone este umilit. Toți se întrec in telefoane cât mai frumoase, cât mai performante, iar iPhone a rămas in urma cu 3 ani, la toate capitolele.

  4. Pai dacă eu m-a laud ca am cel mai buna chestie x și vine altul noname cu un produs y mai bun și îți demonstrează asta ,deja din subconștient, este clar umilința! Si aici nu era vorba ca tel fizic îl umilește, ci prin faptul ca printr-un test, a fost depășit in performate și de aici e chestia de umilința pentru samsung ca își tot lauda acel s8!

  5. Ma repet foarte scurt. Cum am scris si mai sus (chiar si tu ai scris asta in comentariul de mai sus), depasit, surclasat in performante este una, umilit este alta.

  6. Ori cum iPhone 7 este mai distrus decât Samsung. Așa k sa nu mai aruncam mortul in curtea vecinului. O sa vedem când apare note 8. Atunci mai stam de Vb și cu iPhone 8 al vostru

  7. “OnePlus 5 umileste pur si simplu Samsung Galaxy S8 intr-un nou test de performante care arata ca Samsung cere un pret mult prea mare pe smartphone-ul”
    Dupa cum ziceam, ca design cere prea mult, pt ceva ce arata ca o telecomanda, ca perfromante iar prea mult…ca OS, nu este nici macar pur android, lag

  8. Trompeta aia a fost întrecută in același test chiar si de iPhone 6s. In curând se va vinde la pret de iPhone 6s

  9. S8 cu 6gb RAM de chinuie și cu OP3, Samsung e bun la alte lucruri…
    E o chestiune de software, iar cei de la Oneplus se pot lăuda că pot “stoarce” performantele din hardware chiar mai bine ca Pixel
    Sunt sigur că toate problemele ce le are acum vor fi rezolvate în curând prin actualizări, și OP3 la lansare trebuia evitat din cauza micilor probleme ,dar a terminat anul fiind inclus in mai toate topurile cu cele mai bune telefoane din 2016

  10. Samsung nu optimizează Androidul. Asta este treaba lui Google, iar performanța lui Oneplus 5 în fața lui iPhone 7 arată că cel puțin din punctul ăsta de vedere, Android este superior iOS-ului.
    Bravo Google!

    Samsung, ca orice alt producător de hardware care utilizează Android, optimizează alocarea de resurse, ceea ce este altceva.

  11. S8 este ca un Rolls-Royce, iar Oneplus 5 ca un Bugatti Veyron. Rolls-Royce nu are viteza pe care o are Bugatti, dar cu toate astea este o mașină impresionantă.
    Lângă astea două nu poate sta Alfa Romeo.

  12. Strugurii sunt acri rău… Dacă iPhone ar fi fost S8, să vezi ce osanale îi aducea Srb.

    PS: cine e Șerban ăsta??

  13. Serios, cand ii vad pe VP si Viorel vorbind, parca ii vad pe aici de vorbesc intre vw vs mazda…ca domne vw e S8 si mazda e oneplus…dar iphone tot timpul va fi mercedesul industriei. Deci ne doare undeva ca vorbiti acolo jos de telefoanele poporului (asa cum este denumit si vw)…

  14. ce umilinta…samsung tot timpul e pe locul 3 sau 4
    Si oneplus5 e telefonul lunii Iulie..adica cu 2 luni inainte de A11…
    s-a vazut ce poate A10X, deci TINE-TE DE CHILOTI ca vine A11 in 2-3 luni

  15. nu e brand de telefoane, e brand de super telefoane.
    asta cand apple e brand de jucarii pt copii de 5 ani cu autism (ca tine)

  16. Și ce va face Note 8 ma rog? Același SD835,Adreno 540 și va avea 6 gb de ram,tot mai puțin ca One plus 5 care are 8. Iar iPhone 8 va rupe fâsul la absolut tot ce mișcă pe lângă el,întotdeauna așa a fost.

  17. da, lumea chiar se bucura pt ceva ce este infim si va dura pana in sept.
    Chiar astia de pe aici nu au idee ce va inseamna A11+120hz

  18. Android ar fi superior dacă ar avea ambele același hardware,compari tu 2 gb ram de pe iPhone 7 cu 8 gb de pe OnePlus 5?

  19. Pixel-u chiar dacă va avea 4 gb de ram pun pariu ca va “umili” Note 8 care va avea 6 gb. Va fi primul și deocamdată singurul cu android O pur. Se zvonea ca și Note 8 va veni dar se pare ca nu și va rămâne la rahat,pardon nougat.

  20. iphone da, ca este produs din sept 2016…bine ca nu comparam cu iphone 6 tau…dar sa fie umilit un telefon mai nou precum S8 din aprilie-mai…nasol
    TINE-TE DE CHILOTI ca vine A11

  21. si eu vad Apple in toate topurile pe locul 1.
    hahahaha e in top 1 si la vanzari globale auto…
    si la cea mai mare putere de guvernare
    Apple am vazut ca a devenit un continent
    Si eu am vazut in top 1 Apple ca fiind cea mai pura expresie a dragostei fata de oameni si planeta

  22. Nu au relevanta aceste teste. Poti compara un S8 doar cu un telefon care poate face cate face S8. E normal ca resursele sa fie mai ocupate pe un telefon cu functii in plus fata de altul. In practica reala S8 Plus se misca excelent si ofera ceea ce niciun alt producator nu ofera in prezent.

  23. Ești tu inginer software de sisteme de operare ca să îți dai seama seama care este impactul cantității de memorie RAM asupra vitezei????

    O mașină cu rezervor de 120 litri nu va fi neapărat mai rapidă decât o alta cu rezervor de 55 litri.

    PS: atât Oneplus 5 cât și S8 au Bluetooth 5, ceea ce @Srb_Srb:disqus spera din răsputeri să ofere și Apple. Din păcate pentru el, iPad pro 10,5 (ultimul gadget mobil de-a lui Apple) a venit cu bătrânul Bluetooth 4.2.
    Rușine Apple! L-ai făcut pe Srb să spere în continuare. “Poate cândva, va avea, sperăm,…, etc” ???

  24. Samsung galaxy s8 are 4Gb Ram iar “rivalul său are dublu.Samsung a iesit cu ceva timp in urma unul relativ mare dar diferenta de Ram se justifică.One plus este un telefon copiat (plagiat).Acest telefon este ca dorinta google de a face un iphone care foloseste android.

    #Respect Samsung

  25. Cu ce va “rupe fâșul”? Cu funcții implementate deficitar?
    De exemplu:
    – iPhone se încarcă prin cablu în 3 ore și jumătate, în timp ce alte smartphone-uri se încarcă de două ori mai rapid… wireless (!)
    – iPhone are Bluetooth 4.2 în timp ce altele au Bluetooth 5
    – iPhone nu a excelat niciodată la calitatea pozelor. OK, face poze bune, dar nu cele mai bune
    – iPhone are un sistem de operare care dă rateuri din ce în ce mai des. Nu am auzit niciodată ca vreun smartphone cu alt sistem de operare să nu poată iniția un apel voce sau să aibă lag de secunde la răspunderea apelului.
    – iPhone are printre cele mai slabe rezoluții, și doar așa reușește să meargă rapid cu resurse hardware slabe.

    Și lista poate continua.

  26. Du-te mă și te îmbată ca să crezi tâmpeniile tale de comparații.
    Ok, așa ar fi: S8=vw (2017), Oneplus=Mazda (2017) și iPhone=Mercedes (anii 1970)

    Păi bravo! Cu ce mă încălzește că e Mercedes, dacă nu are nici măcar tetiere la scaune, dacă nu are geamuri electrice, ABS, etc?
    Măcar VW și Mazda sunt mașini moderne, cu tot confortul prezent.

  27. “Phablet” este un neologism, adică un cuvânt nou intrat în vocabular (în cazul ăsta fiind împrumutat din altă limbă). Sensul cuvintelor existente nu se schimbă după cum vrea Ghiță.

    Tu nu poți face diferențele astea. Sincer… Mai bine nu îți mai da cu părerea pe chestiuni de genul ăsta că mă doare sufletul când văd cum te chinui 🙁

  28. Smartphone-urile Samsung ocupă an de an locul I la cele mai bune:
    – smartphone-uri,
    – ecrane,
    – camere foto,
    – memorii,
    – SSDuri,
    Samsung apare pe poziții fruntașe la inovare.

    Apple în schimb apare pe primul loc la un singur capitol: profitul înregistrat.
    Scuză-mă că te întreb, dar care este interesul tău de consumator? Profitul vânzătorului sau ceea ce obții de la vânzător?

  29. -iPhone 8 nu se va încarcă prin cablu 3 ore jumate
    -iPhone 8 va avea bt5
    -iPhone 8 va excela la calitatea pozelor
    -sistemul de operare nu da rateuri,eu cel puțin nu am întâmpinat lag la apel sau sa nu pot apela pe cineva. Singura problema de natura software pe care am întâmpinat-o de la iOS 5 cu 4S încoace a fost imposibilitatea deschiderii unui link prin safari la iOS nu știu care și la care update-ul,implicit rezolvarea,a venit extrem de repede.
    – rezoluția full hd o regăsim și la OnePlus 5,chiar și la mult lăudatul S8 e full-HD+ by default.
    Sunt curios dacă tu la S8 observi vreo diferența între full-HD + și 2K.
    Și lista poate continua.

  30. Ramii nu-i compari cu rezervorul unei mașini. Rezervorul se compara cu acumulatorul ca sa fim in trend cu comparația ta in lumea automobilistică.
    Ca sa nu mai zic ca orice greutate in plus afectează rapiditatate unei mașini,in cazul de fata rezervorul de 120 l e mai greu ca cel de 55 l.
    Ca de obicei iarăși deraiezi de la subiect și o dai in bt5 și altele(SrbSrb).

  31. Poate sa fie oneplus 5 asta cel mai performant telefon din lume tot nu as da samsung pe o chinezarie plus de asta uitativa cat costa fabricarea unui samsung s8 si depaseste cu mult pretul de vazare al chinezariei.

  32. Eu am OnePlus3T. Am avut OnePlus1 și OnePlus2 înainte. Vă garantez că nu e vorba de nici o panaramă. Nu aș reveni pentru nimic în lume la gadgeturi scumpe, după experiența cu aceste telefoane. Și, apropo, toți cei care m-au văzut cu ele au fost plăcut impresionați și și-au schimbat părerea.

  33. Producatorii trebuie sa isi optimizeze propria interfata , ceea ce OnePlus a facut foarte bine , toate device urile cu android stock merg impecabil , deci da este treaba lui Google , oricum androidul (stock) nu ai ce sa mai optimizezi el , e foarte bine optimizat
    La S8 nu vei obseva diferenta de performanta , penru ca terminalul este rapid in viata de zi cu zi

  34. 1. Nu mai vorbi de viitor , vorbeste de prezent
    2. IOS are lag oricum ai da o , daca tie nu ti sa intamplat asta nu inseamna ca altora nu li se intampla , sunt destui pe aici
    3. Poti seta rezolutia dorita pe S8 , dar altii cu ochi sanatosi tun pot vedea diferenta dintre Full HD+ si WQHD+….oricum in comparatie cu LCD ul de pe i7 o vezi
    Asa ca nu mai exagera ca iphone rupe tot , referandu te la soft ca doar atat e de el restu ia bataie pana si de la chinezarii ( display , camera , baterie , design , inovatie , evolutie)

  35. E impresionant softul lui OP , nu o fi softul Samsung cel mai rapid , dar e rapid si experienta de utilizare e foarte buna

  36. Era de asteptat un astfel de articol , mai ales ca este vorba de Samsung si bineinteles ca trebuiesc folosite cuvintele de rigoare , Apple aflandu se in aceiasi situatie nu este asa e grav , mai ales ca a fost intrecuta si la unicul avantaj pe care il avea in fata concurentei si anume softul ….faptul ca OP a inrecut Samsung si Apple oare ce se justifica la actualele varfuri de gama de la ei doi producatori?
    1.Softul bun Ios care a fost batut implementat intru un smartphone involuat , practic antic (iphone)
    2. Faptul ca S8 bate toate celelate smartphone uri la celelate categorii fiind practic cel mai evoluat smartphone , dar ia bataie la cel ca iphone la soft

  37. E grav ca in cazul lui Samsung sa faci un smartphone foarte bun din punct de vedere hardware avand un pret foarte mare si sa ia bataie la soft , dar mult mai grav ca in cazul Apple sa vinzi un smartphone la un pret foarte mare care ia bataie si la soft si la celelalte, practic depasit la tot

  38. cine a scris articolu asta nu cred ca l-a si gandit: “Cum a reusit OnePlus 5 sa fie lansat cu o cantitate dubla de RAM fata de Samsung Galaxy S8 si la un pret mai mic pare a fi un adevarat MISTER”.
    Ce mister nene ? one +5 e o copie iphone 7 cu ecran ieftin fullhd. normal ca le-au mai ramas niste bani ca sa puna niste memorie extra, doh !

  39. Așa este, am scris special exemplul cu rezervorul pentru că este la fel de lipsit de logică pe cât este explicația ta cu RAMul.

    Undeva în explicația ta ai dreptate, dar nu ți-ai dat seama: “orice greutate in plus afectează rapiditatate unei mașini”
    Corect, orice program încărcat în RAM afectează rapiditatea sistemului.

  40. In anii 70 mercedes nu avea touchid in display,nu avea heads up display si da un e class sau un s class din 70 tot merge mai bine ca un vw de acum
    Am bagat head up display pt ca este AR din viitorul iphone

  41. Nu vei vedea reclame la TV sau pe blocuri cu telefoane OnePlus. Și ei produc atât cât vând, pe telefoanele lor nu se pune praful prin depozite.
    Iar despre ecran nu știu cât de ieftin o fi, Samsung își produce singura ecranele și pe termen lung e avantajos la preț, pe când Oneplus trebuie sa le cumpere de la Samsung la ce preț vrea aceasta.

  42. IPhone 8: va avea, va excela, nu se va încărca… VIITOR!
    S8, ba chiar S7 și S6: are, excelează, nu se încarcă… PREZENT!

    Apple este definiția viitorului, a speranței, a nădejdii. Samsung este definiția prezentului, a nevoilor împlinite, a dorinței realizate.

    Care e problema că S8 vine cu rezoluția mică by default?? Când îți cumperi or mașină nouă, ai bancheta din spate învelită cu o husă de plastic de protecție. Nu te oprește nimeni să o scoți, și să te bucuri de capacitatea totală a mașinii. Faza cu “uite băăă ce que nașpa că S8 are revoluția mică by default… câh!” nu arată decât că voi găsiți nod în papură, și că strugurii sunt acri rău.

  43. Cred că logica ta e problema, nu a mea. Lasă-mă să îți explic…
    Performanța este proporțională cu consumul de energie, și invers proporțională cu autonomia bateriei, adică: cu cât ai mai multă performanță cu atât ai mai mult consum de energie, și cu atât ai mai puțină autonomie a bateriei:

    SUS performanță = SUS consum = JOS autonomie, sau
    JOS performanță = JOS consum = SUS autonomie

    Logic, dacă vrei să scazi consumul (JOS) și să cresti autonomia (JOS), va trebui să scări și performanța (JOS).

  44. samsung bubuie
    samsung prroasta implementare senzor
    samsung tampenie bixby
    samsung tampenie gesturi
    samsung tampenie functionalitate edge

    Samsung mizerie prezenta
    Apple speranta

  45. Nu e lege, sunt produse eficiente ce pot consuma mai puțin fiind și mai performante.
    Nu e magie, e software, au fost cazuri când o actualizare a crescut sau a scăzut drastic autonomia.

    Se lucrează intens la actualizările pentru OP5, sunt curios ce relație performante-autonomie va avea după

  46. De parca in 99% in cazul clienților Samsung nu ar fi la fel! ????
    Pe tine ca și consumator cu ce te deranjează dacă ai opțiunea sa iei produsul care-ți place la un preț subvenționat?

  47. Fiecare foloseste diferit smarphone urile in activitatile de zi cu zi asa ca chestia asta e discutabila
    Ma rog dupa ce nenumarate avantaje ies in urma lui OP , iphone se adinceste tot mai mult , mai ales ca a fost umilit de OP la soft si de Samsung si ceilalti la restul (design , camera , body ratio , ecran etc)….practic iphone ul nu exceleaza cu absolut nimic in momentul de fata

  48. Apple bubuie
    Apple impementare proasta senzori
    Apple mizerie Apple mapps
    Apple tampenie design
    Apple tampenie camera
    Apple procesorul bazaie

  49. lasa iphone ca el e in lumea lui fara competitie. Niciun alt telefon nu intra in ecosistemul Apple, sau sa aiba iOS.
    Samsung pierde rau de tot peste tot in lumea in care s-a bagat,cea android
    Intr-un update, iphone din top 3 va deveni top 1 la mare mare distanta de top 2…la perfromante, design, AR, securitate si UI

  50. Vezi clasamentul pe industrii, neuron stingher…

    Nici nu poți compara inovația între sectoare diferite. Cum compari tu inovațiile obținute din domeniul medical cu alea din domeniul auto?

    Cică “Samsung lipsește”, dar nu vezi că Apple nu există sub nicio formă ?

  51. Pe mine nu mă deranjează chiar deloc! Tu nu înțelegi mesajul meu… Srb se bate cu mânuțele în țâțe că prețul mediu pe idevice este 1500 EUR, sugerând că cei cu idevice sunt înstăriți, dar majoritatea… Vai de steaua lor.
    Tu ai iPhone. Te crezi înstărit?

  52. ecranele alea poti sa le cumperi de mai multi producatori, nu e rocket science un ecran full hd de 5.5.
    daca era o clona 1:1 a lui galaxy S8 CU DUBLU RAM, era un ADEVARAT mister cum il vand mai ieftin ca S8. asa … e doar o analiza copilareasca, auzi ce mare mister, ca asta are mai mult RAM si nu explicam de unde au avut bani sa puna atata RAM si sa fie mai ieftin decat S8.
    voi cititi ce scrieti ?

  53. pai,daca citesti mai sus (primul meu comentariu), vei vedea ca fac referire la pasajul din articol care ne-a dat pe toti cu capu de pereti: “de unde au avut astia bani de atata RAM?!?!?!? e ilogic !!!!”

  54. Iar răspunsul tău a fost “one +5 e o copie iphone 7 cu ecran ieftin fullhd” , eu am zis că își permit să țină prețul mic pentru că nu investesc așa mult in marketing si vând tot ce scot pe porțile fabricii, iar tu ai sărit în sus. Las’ că zic și eu că e datorita ecranului ieftin ca sa te calmezi…

  55. Pot să fii un milion de Note 7 care să fi luat foc. Important este că nu a rănit pe nimeni, în timp ce iPhone da: arsuri, mutilări, etc

  56. Frate,pai tu ma intrebi la afirmatia mea cum ca Iphone 8(CEL DIN VIITOR ALOOO) va rupe fasul “Cu ce va “rupe fâșul”. Cu funcții implementate deficitar?”
    Si incepi sa-mi insiri defectele unui VIITOR iphone 8!!!???

  57. Hahahahaha…
    Doar moartea lui Steve Jobs, iPhone nun a excelat niciodată în fața concurenței. Tu ca și alții trăiți cu speranța.

  58. “The hardware lottery phenomenon has now apparently popped up in the the Samsung Galaxy S8 and the Galaxy S8+. Apparently, the Samsung Galaxy S8 and the Galaxy S8+ could feature either UFS 2.0 or UFS 2.1 for the storage. The UFS 2.1 devices get sequential read speeds hovering between 700-800 MBps, while those with UFS 2.0 for storage would get sequential read speeds in the range of 500-600 MBps.”
    https://www.idevice.ro/2017/05/08/samsung-galaxy-s8-problema-memorii-huawei-p10/

  59. Eu am s8 cu exynos si se descurcă excelent.daca urmăriți si alte review -uri o sa vedeti ca unele aplicații si jocuri nici chiar op5 nu le poate tine deschise atunci ganditiva la ce sunt buni cei in ram sa punem 12?.eu zic sa puna op5 4gb ca samsung si sa vedem atunci…sa nu mai vorbim de rezistență ala si praf design si alte futureproof ,care lipsesc cu desăvârșire de pe op5.dar de benchmarkurile marsaluite de cei de la op ati auzit?