Telekom, in colaborare cu cei de la Vivid, prezinta prima casa modulara inteligenta din Romania, aceasta folosind solutii de tip Smart Home pentru a permite controlarea usoara de la distanta. Vorbim aici despre tehnologii de monitorizare si controlare a locuintei, plus servicii de entertainment integrate, cei de la Telekom prezentand aici propriile solutii pentru a tine oamenii ocupati in casa conectata la internet.
Cei de la Telekom sustin ca principalele beneficii ale casei modulare inteligente sunt siguranta, confortul, securitatea datelor si consumul redus de energie electrica si termica. Sincer sa fiu, nu prea inteleg ce legatura are securitatea datelor cu o casa modulara inteligenta, pentru ca Telekom nu poate securiza chiar orice fel de gadget pe care clientii il introduc in case, nici macar cele vandute de catre ei.
Telekom vede aceasta casa modulara inteligenta ca un ecosistem complet care poate fi controlat de la distanta, conectivitatea jucand deasemenea un rol cheie aici. Solutiile wireless de tip plug & play sunt cheie succesului pentru asemenea case, in viziunea celor de la Telekom, iar acest lucru este cat se poate de corect, mai ales ca intreaga lume adopta cu mare rapiditate asemenea solutii.
Telekom prezinta prima Casa Modulara Inteligenta din Romania
O centrala generala Home Center este principalul punct de acces al casei modulare inteligente prezentate de Telekom si Vivid, prin ea facandu-se accesul la internet. Aceasta ar trebui sa securizeze toate comunicatiile cu restul dispozitivelor din casa inteligenta, toate fiind interconectate la ea, conform companiei Telekom, deci utilizatorul are control asupra tuturor gadget-urilor dintr-un singur punct.
Mai mult decat atat, gadget-urile din casa modulara inteligenta nu se monteaza cu gauri in pereti si cabluri trase prin casa, iar o aplicatie dedicata permite setarea gadget-urilor, conform Telekom. Monitorizarea si controlul a tot ceea ce exista in case se face prin aplicatii care se conecteaza la centrala generala, Telekom afirmand ca ele sunt disponibile atat pentru smartphone, cat si pentru tablete.
“Evoluția tehnologiei nu schimbă doar spațiul de lucru și modul în care muncim, ci și spațiul în care locuim. Siguranța, confortul, administrarea mai eficientă a spațiului de locuit au devenit astăzi nevoi din ce în ce mai stringente pentru oameni, nevoi pentru care inovațiile din ultimii ani ne pot oferi soluții concrete și la îndemână. Soluțiile de tip Smart Home completează în mod firesc portofoliul nostru, alături de dezvoltarea de proiecte de tip Smart Office și Smart City.”
Folosind aplicatiile putem controla luminile, putem monitoriza senzorii de fum, lichid, gaz, etc, putem controla muzica, jaluzelele si tot ce avem automatizat, conform Telekom. Toata casa modulara si inteligenta poate fi configurata in doar cateva minute, conform Telekom, deci clienti se poate bucura de tehnologie la foarte putin timp dupa instalare, lucru extrem de benefic pentru toata lumea.
Casa modulara inteligenta a celor de la Telekom si Vivi este amplasata in parcarea Baneasa Shopping City din Bucuresti si acolo puteti afla detalii despre preturi.
This post was last modified on iul. 5, 2017, 4:05 PM 16:05