X

SUA poate verifica orice iPhone, iPad, sau Laptop-ul la Granita

SUA si-a intarit serios legislatia privind verificarea persoanelor care intra pe teritoriul sau, iar oficialii vamali din tara au confirmat astazi ceea ce se temea lumea. Mai exact, orice vames din aeroporturi, sau vame rutiere, pot verifica la discretie continutul aflat in orice fel de dispozitiv electronic, fie el iPhone, iPad, laptop-ul, detinatorii fiind obligati sa coopereze cu examinarea facuta in SUA.

SUA nu are voie sa verifice si datele pe care utilizatorul le are incarcate in servicii de stocare de tip cloud, astfel ca acestea sunt in siguranta in timpul unei asemenea examinari. Totusi, restul datelor din terminale, inclusiv conturile de pe retelele de socializare, pot fi verificate de catre vamesi oricand au suspiciunea ca o persoana incearca sa intre pe teritoriul SUA pentru a face rau.

SUA isi rezerva dreptul de a verifica si oamenii care pleaca din tara spre alte continente, insa aici nu se acorda o atentie prea mare, vamesii concentrandu-se pe cei care intra in tara. Cei de la vama din SUA au confirmat totusi faptul ca daca datele stocate in cloud sunt stocate si in dispozitivul utilizatorului, atunci ele pot fi examinate, asa ca de aici pot aparea foarte multe discutii cu calatorii.

SUA a confirmat pentru o publicatie americana faptul ca intr-o singura luna a anului 2016 a facut mai multe verificari la calatori decat in intregul an 2015. Vorbim despre 5000 de verificari facute de cate vamesi, iar daca schimbarea se aplica pentru tot anul, atunci SUA a confirmat faptul ca a crescut de 12 ori numarul de verificari facuta la vamele sale pentru calatorii internationali.

“CBP’s authority to conduct border searches extends to all merchandise entering or departing the United States, including information that is physically resident on an electronic device transported by an international traveler. Therefore, border searches conducted by CBP do not extend to information that is located solely on remote servers.”

SUA a confirmat faptul ca toate persoanele care calatoresc din afara SUA in tara nu vor primi permisiunea de a intra in tara daca nu permit inspectarea terminalelor lor. Americanii care refuza asta nu vor avea interdictia de a intra in tara natala, dar dispozitivele lor vor fi retinute pentru o inspectie mai amanuntita.

This post was last modified on iul. 14, 2017, 8:45 PM 20:45

Disqus Comments Loading...