X

iOS 11 aduce imbunatatiri majore pentru NFC

iOS 11 este o actualizare foarte importanta pentru iPhone si iPad, compania Apple intentionand sa ne ofere foarte multe schimbari importante pentru terminalele noastre. Una dintre aceste schimbari ale iOS 11 are legatura cu functia NFC a terminalelor, compania Apple urmand a permite intr-un final utilizarea sa si pentru altceva decat platile mobile prin intermediul Apple Pay.

iOS 11 va afisa pe iPhone o alerta speciala care le va permite utilizatorilor iPhone sa scaneze orice fel de tag-uri NFC care se afla in preajma lor. In acel moment utilizatorii care au iOS 11 vor putea folosi aplicatiile cu suport pentru NFC pentru a scana respectivul tag si a obtine informatii despre el, eventual sa ii ofere informatii pentru a primi acces undeva, sau orice altceva.

iOS 11 le va permite clientilor magazinelor sa primeasca informatii despre produse cand scaneaza unt ag NFC, sau sa beneficieze de reduceri in anumite situatii. Mai mult decat atat, cei care folosesc card-uri NFC pentru a avea acces in anumite cladiri ar putea utiliza iPhone cu iOS 11 pentru a se autoriza in ideea de a intra in ele, totul imposibil de facut in momentul de fata.

iOS 11 aduce imbunatatiri majore pentru NFC

iOS 11 are functia Core NFC pentru toate aceste noutati, iar ea va trebui integrata in aplicatii de catre dezvoltator pentru a putea deveni functionala. Pana acum Apple a permis utilizarea NFC doar pentru Apple Pay, insa la insistentele multor clienti, sau parteneri, a decis sa deschida in iOS 11 accesul la singura fucntie majora blocata din terminalele iPhone inca din 2014.

iOS 11 are deja anuntate o serie de aplicatii care se vor folosi de NFC pentru a ne oferi diverse functii, dezvoltatorii grabindu-se sa-si pregateasca titlurile pentru utilizatorii iPhone. Unele companii de securitate informatica au anuntat lansarea unor aplicatii speciale pentru NFC, in timp ce altele ne vor ajuta sa descoperim produse contrafacute vandute in diverse magazine.

iOS 11 va aduce toate aceste functii numai pe iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 7S, iPhone 7S Plus si iPhone 8, deci terminalele iPhone 6 si iPhone 6S, care au NFC, nu vor oferi acces la el. Decizia celor de la Apple era “normala” avand in vedere modul sau de lucru, pentru ca vrea sa forteze achizitionarea celor mai noi terminale ale sale prin fortarea acestei functii din iOS 11.

This post was last modified on iul. 15, 2017, 7:32 AM 07:32

Disqus Comments Loading...