X

Windows 10 pe Telefoane – Raspunsul Microsoft

Windows 10 este zvonit inca de acum cateva saptamani ca fiind pregatit de catre compania Microsoft pentru a fi lansat pentru un smartphone dezvoltat de catre americani. Unele surse din cadrul Microsoft au sustinut ca au vazut angajati ai companiei testand presupuse prototipuri de smartphone-uri Windows 10 in campusul din Redmond, insa pana acum nu a aparut absolut nimic concret despre ele.

Windows 10 a inceput sa fie zvonit ca fiind pregatit pentru a fi lansat pe smartphone-uri in urma aparitiei acestor zvonuri, insa pana acum nimeni nu a reusit sa ofere detalii concrete despre asta. Ei bine, in lipsa unor asemenea informatii, compania Microsoft a vorbit astazi pentru prima oara despre posibilitatea de a lansa un smartphone nou care sa aiba Windows 10 ca si sistem de operare integrat.

Windows 10, pentru cei care sperau sa vada sistemul de operare in smartphone-uri, nu va ajunge vreodata intr-un asemenea terminal mobil, conform celui care conduce divizia Microsoft ce dezvolta sistemul de operare. Acesta a afirmat ca nu Windows 10, ci Windows 10 Mobile va fi integrat in asemenea produse, iar asta pentru ca versiunea standard este gandita pentru cu totul alte produse.

Windows 10 pe telefoane – raspunsul Microsoft

Windows 10 a avut parte de cateva modificari si prezentari care au parut sa indice faptul ca va fi integrat in smartphone-uri dar se pare ca planurile sunt cu totul altele. Microsoft a lansat Windows 10 S acum cateva saptamani bune, iar interfata CShell prezentat de catre companie tot cu ceva timp in urma parea sa sugereze faptul ca un smartphone ar fi deja in lucru la producatorul american.

Windows 10 cu suport ARM este dedicat laptop-urilor si unor tablete, nu smartphone-urilor, compania Microsoft dorind sa faca o diferentiere clara intre produse. Microsoft a prezentat acum cateva saptamani un laptop cu chip Qualcomm Snapdragon 835 care rula Windows 10 pe un laptop, iar asta pare sa fie singura metoda de a oferi suport pentru acest tip de procesoare, in baza a ceea ce vedem acum.

Windows 10 urmeaza cel mai probabil sa fie integrat si in tablete care au procesoare ARM, dar asta desigur fara a afecta in vreun fel vanzarile tabletelor companiei Microsoft. Telefoanele nu par sa fie luate in calcul de catre Microsoft pentru a avea suport Windows 10, iar asta pentru ca este si dificil sa acoperi atat de multe tipuri de procesoare ARM, spre deosebire de cele Intel si AMD, dezvoltate in baza unor criterii mai clare.

Windows 10 este unul dintre cele mai populare sisteme de operare de pe planeta, dar se pare ca nu va ajunge si pe telefoanele mobile.

This post was last modified on iul. 19, 2017, 5:14 PM 17:14

Disqus Comments Loading...