Smartphone-urile incep sa devina adevarate obiecte care ne pun sanatatea in pericol, insa nu vorbim despre cea fizica, ci despre cea psihica. Conform unui studiu realizat de catre cercetatorii americani, tinerii care folosesc un smartphone pentru perioade lungi de timp in fiecare zi, isi pun in pericol sanatatea mintala, lucru pe care l-am auzit si acum cateva luni de la alti cercetatori, dar din cu totul alta tara.
Conform studiului, tinerii care folosesc un smartphone in mod constant petrec mai putin timp cu prietenii si nu sunt implicati in la fel de multe relatii de dragoste precum cei care le folosesc mai rar. Mai mult decat atat, acesti tineri dorm mai putin, se simt singuri si au sanse mai mari de a cadea in depresie in comparatie cu tinerii care nu acorda atat de mult timp smartphone-urilor, deci viata lor este pusa in pericol.
Smartphone – utilizarea zilnica afecteaza sanatatea mintala a tinerilor
Tinerii care petrect minim 3 – 4 ore zilnic folosind un smartphone au cu 35% mai multe sanse de a avea un factor care sa ii impinga la sinucidere, in comparatie cu un tanar obisnuit, Aceste procente difera in functie de tipurile de tineri care folosesc smartphone-urile, in cazul fetelor riscurile fiind mult mai mari decat in cazul baietilor, asa ca totul depinde foarte mult si de persoana care foloseste in final terminalul.
Studiul a fost realizat pe peste 5000 de tineri americani, iar trei sferturi dintre acestia detineau un iPhone, dar tipul de smartphone detinut nu are un impact asupra acestor probleme. Mai multe detalii gasiti in studiul detaliat de aici.
“Rates of teen depression and suicide have skyrocketed since 2011. Teens who spend three hours a day or more on electronic devices are 35 percent more likely to have a risk factor for suicide. Boys’ depressive symptoms increased by 21 percent from 2012 to 2015, while girls’ increased by 50 percent—more than twice as much.”
This post was last modified on aug. 4, 2017, 6:13 PM 18:13