X

Android Oreo – 2 Functii Importante luate din iOS

Android Oreo este noua versiune a sistemului de operare Android, ea fiind lansata in cursul acestei zile de catre binecunoscuta companie americana Google. Vorbim despre o actualizare care nu poate fi instalata decat de catre un numar extrem de redus de utilizatori de smartphone-uri Android, cele Nexus si Google Pixel, restul utilizatorilor trebuind sa astepte actualizari pentru Android Oreo de la producatori.

Android Oreo vine totusi cu o posibila rezolvare pentru problema, iar aceasta este prima functie majora pe care o ia de la iOS sub denumirea Project Treble. Android Oreo are implementat un sistem care le permite smartphone-urilor Android sa isi actualizeze software-ul prin internet atunci cand o actualizare este lansata de catre compania Google, iOS avand aceasta functie disponibila de cativa ani de zile.

Android Oreo nu vine cu ceva nou aici, dar functia ar putea pune capat marii fragmentari in ceea ce priveste actualizarile software pentru smartphone si tablete. Practic, aceasta functie a Android Oreo ar permite actualizarea tuturor terminalelor Android cand un update este lansat de catre Google, fara ca utilizatorii sa astepte actualizarile separate de la producatori, 11 companii colaborand cu Google la proiect.

Android Oreo – 2 functii importante luate din iOS

Android Oreo are si o alta schimbare majora preluata din iOS, deoarece Google blocheaza posibilitatea de a instala usor aplicatii din surse necunoscute. Daca pana acum Android pemitea acest lucru printr-o simpla modificare facuta din meniul de setari, incepand cu Android Oreo fiecare aplciatie instalata dintr-un magazin de aplicatii necunoscut va trebui sa aiba parte de permisiunea utilizatorului.

Android Oreo ar putea deveni extrem de enervant pentru foarte multa lume, insa cei de la Google nu prea mai au idei in a combate malware-ul care aajuns si in Google Play. Compania Google este de parere ca aceasta schimbare a Android Oreo ii va face pe utilizatori sa fie mai atenti la aplicatiile carora le acorda permisiuni dupa instalare in terminale, asa ca teoretic ar trebui sa fie si mult mai in siguranta.

Android Oreo avea nevoie de ceva vreme de schimbari de acest gen, insa ele nu sunt facute chiar asa cum ar trebui de catre companie Google pentru ca nu sunt gandite exact precum cele din iOS. Google a gandit sistemul de operare Android ca fiind unul deschis, iar asta ii impiedica posibilitatea de a face Android Oreo mult mai sigur si mai usor de actualizat, dar probabil in cativa ani vor aparea rezolvari si pentru asta.

This post was last modified on aug. 23, 2017, 3:40 PM 15:40

Disqus Comments Loading...