Windows 10 a avut zilele trecute anuntate o serie de produse noi care au menirea de a aduce pentru aceasta platforma o tehnologie foarte interesanta la un pret mult mai accesibil. Vorbim aici despre realitatea mixta, o versiune a realitatii virtuale pe care Microsoft o denumeste diferit, desi ea este practic exact ceea ce stim de ani de zile, doar ca avand suport in Windows 10 ea poate fi oferita la preturi mai accesibile.
Multe casti pentru realitate mixta compatibile cu Windows 10 urmeaza sa fie lansate in perioada urmatoare pe piata, ele avand preturi care incep de la numai 350 de dolari. Acer, Asus, Dell, HP si Lenovo sunt cativa dintre producatorii care vor aduce realitatea mixta in Windows 10 cu ajutorul propriilor casti, iar in clipul video de mai jos aveti o demonstratie a modului in care urmeaza sa functioneze ele.
Practic, Windows 10 este emulat in realitatea mixta cu o interfata similara celei a sistemului de operare si o multitudine de optiuni de control preluate de la calculatoare. Puteti observa ca vorbim inclusiv despre aplicatii pentru Windows 10 care vor fi disponibile in realitatea mixta a celor de la Microsoft, inclusiv browserul pentru navigare pe internet, un calendar, un ceas pentru alarma si multe altele.
Windows 10 – Ce este Realitatea Mixta si cat costa castile speciale ?
Windows 10 este practic in centrul acestui efort al Microsoft de a face realitatea mixta populara, compania americana dorind sa aduca o asemenea casca in casa fiecarui utilizator. Cu un pret de 350 de dolari per casca, realitatea mixta din Windows 10 este mult mai ieftina decat ceea ce ofera companii precum Oculus Rift, sau HTC, insa experienta de utilizare ar trebui sa fie una identica pentru utilizatori.
Realitatea Mixta din Windows 10 este practic o realitate virtuala denumita altfel, pentru ca utilizatorul va controla elemente dintr-o interfata virtuala, dar intr-un mod mai bun. Castile pentru realitate mixta dedicate Windows 10 vor avea senzorii implementati in vizorul castii, nu in diverse zone ale camerei, iar joystick-urile sunt gandite pentru a facilita o mai simpla utilizare a intregului sistem chiar si fara un calculator.
Windows 10 este primul sistem de operare major pentru calculatoare care a avut suport pentru realitatea virtuala, iar in cazul realitatii mixte este singurul, pentru ca intreaga idee a fost inventata de Microsoft. Cat succes va avea realitatea mixta pentru Windows 10 este foarte greu de spus in momentul de fata, dar clipul video de mai sus ne arata ca in curand utilizatorii vor avea o optiune mai ieftina pentru a se juca cu o tehnologie, inca, rudimentara.
This post was last modified on sept. 1, 2017, 5:44 PM 17:44