X

Telefoanele Android se Strica Mai usor ca iPhone

Telefoanele Android se strica mai usor decat iPhone, conform unui nou studiu care a analizat ratele de stricare ale telefoanelor mobile in cel de-al doilea trimestru fiscal al anului 2017. Conform studiului, in T2 2017 25% dintre telefofanele Android ale lumii s-au stricat intr-un fel sau altul, in timp ce in cazul iPhone vorbim despre o rata de doar 12%, iar aici trebuie avut in vedere si numarul diferit de unitati active.

Cifrele globale nu reprezinta si situatia din SUA, unde telefoanele Android s-au stricat in proportie de 24%, insa in cazul iPhone s-a inregistrat o rata de stricare de doar 8%. Intr-o inversare foarte interesanta a situatiei, in Asia numarul telefoanelor iPhone stricate s-a ridicat la 60%, in timp ce in cazul Android procentul este de doar 28%, iar asta fie sigeureaza ca Apple vinde telefoane mai proaste acolo, fie datele nu prea sunt reale.

Samsung a fost producatorul cu cele mai multe telefoane stricate, 61% din total fiind produse de catre coreeni, dar asta e si normal din moment ce ei vand cel mai mult. In urma lor se situeaza LG cu 11%, deci nu Huawei care vinde mai mult decat ei, dar chiar si asa, telefoanele Android care se strica cel des sunt produse de catre compania Samsung, deci calitatea nu prea primeaza la coreeni.

Telefoanele Android se strica mai usor ca iPhone

Seria Samsung Galaxy S7 se strica mai des decat altele, iar aici vorbim despre o varietate de modele, insa nici seria Samsung Galaxy S5 nu o duce prea bine. Per total, 9 din 10 telefoane Android care se strica cel mai des sunt telefoanele produse de catre compania Samsung, iar aceasta este o veste foarte rea pentru fanii celor din Coreea de Sud, pentru ca viitorul lor telefon s-ar putea strica mai repede.

In cazul iPhone, se pare ca iPhone 6 a fost modelul care s-a stricat cel mai des in T2 2017, 26% dintre telefoanele inregistrate apartinand acestei serii. In urma lor avem iPhone 6S si iPhone 5S cu un procent de 11%, toate aceste telefoane facand parte din serii care au fost lansate cu cel putin un an de zile in urma, situatia fiind similara cu cea pe care o regasim in cazul companiei Samsung.

Cea mai mare problema a iPhone a fost caldura degajata de carcasa, urmata de problemele Wi-Fi, cele ale microfonului si cele ale castilor. In cazul Android, performantele raman principala problema, urmate de cele ale USB, cele privind incarcarea bateriei, sau semnalul GSM, desi lucrurile nu s-au schimbat chiar atat de mult indiferent de platforma care a fost monitorizata, problemele ramanand cam aceleasi.

In final vorbim despre rata de inchidere subita a aplicatiilor, aceasta fiind de 54%, de peste 5 ori mai mare decat cea a Android, care a fost de numai 10%. Facebook a fost aplicatia cu cele mai mari probleme, insa lasand asta la o parte, diferenta este enorma si sugereaza faptul ca aplicatiile pentru iOS nu mai sunt atat de bune.

This post was last modified on sept. 16, 2017, 4:55 PM 16:55

Disqus Comments Loading...