Android este un sistem de operare cu foarte multe probleme, iar una dintre ele ne arata cam cat de grava este situatia in momentul de fata pentru cei care il folosesc. Se pare ca unele aplicatii pentru platforma Android transforma telefoanele utilizatorilor in mineri Bitcoin, puterea de procesare fiind folosita pentru a crea moneda virtuala pentru dezvoltatorii care le-au creat.
Android are aceste aplicatii distribuite prin intermedul Google Play in momentul de fata, iar unele dintre ele au fost descarcate de peste 15 milioane de ori de catre utilizatorii de buna credinta. Aplicatiile au fost descoperite dupa putina investigatie facuta de unii cercetatori in securitate informatica, ele consumand resursele telefoanelor pentru a mina bitcoin pentru dezvoltatori.
Android – aplicatiile mineaza pentru Bitcoin
Android le permite aplicatiilor sa faca aproape orice doresc, iar desi unele companii care au dezvoltat aceste aplicatii au renuntat la practica, altele au convins utilizatorii sa o permita. Unele jocuri au integrat acest sistem si dezvoltatorii i-au convins pe utilizatori sa permita minarea pentru Bitcoin pentru a castiga bani virtuali in timp ce dezvoltatorii castiga bani reali.
“The crypto-craze is now spilling over onto Android as it has come to light that multiple applications in the Play Store are currently using cryptomining techniques to eat up your CPU cycles to generate revenue for the developer. These applications so far have been downloaded as many 15 million times.”
Android are peste 1 miliard de utilizatori activi in momentul de fata, deci exista suficient potential pentru ca proiectele de acest gen sa produca foarte multi bani pentru dezvoltatorii lor. Cu milioane de telefoane care mineaza pentru Bitcoin, dezvoltatorii aplicatiilor pot genera sume foarte mari de bani de pe urma puterii de procesare preluata de la acestia, iar in schimb obtin foarte multi bani reali, nu virtuali.
Android este protejat de catre Google, iar compania poate opri oricand aceste practici, dar trebuie mai intai sa vrea sa o faca, iar pana acum n-au fost descoperite semne care sa sugereze faptul ca acest lucru se va intampla. In aceasta idee, utilizatorii folosesc aplicatii care le consuma toate resursele telefoanelor, implicit bateria, iar in final primesc cu mult mai putin decat dezvoltatorii aplicatiilor.
This post was last modified on nov. 13, 2017, 8:19 AM 08:19