Apple are in momentul de fata in proces de dezvoltare un nou model al iPhone care are o camera 3D duala principala integrata, compania americana incercand sa aduca functii noi pentru ea. Vorbim despre o camera principala pntru iPhone care ar oferi functionalitatea pe care camera frontala 3D TrueDepth o are in momentul de fata, mai putin Face ID, care ar urma sa ramana exclusiv pentru ea.
Compania Apple vrea sa foloseasca un senzor 3D diferit pentru aceasta noua camera principala in comparatie cu cel din camera TrueDepth, totul fiind gandit pentru realitate augmentata. Spre deosebire de camera TrueDepth, cea noua nu ar proiecta zeci de mii de puncte in natura, ci ar calcula perioada de timp necesara pentru ca unda laser sa se rasfranga de obiectele pe care le intalneste.
Folosind aceasta tehnica, Apple va crea tot harti 3D ale imprejurimilor in care se afla iPhone, iar utilizatorii vor putea vedea totul in aplicatii pentru realitate augmentata. O tehnologie similara este folosita pentru o multitudine de dispozitive electronice, inclusiv cele radar care masoara viteza masinilor, deci Apple vrea sa aduca tehnologii de ultima generatie intr-o camera de telefon mobil.
Apple dezvolta noi modele ale iPhone cu camera 3D duala
Acest nou model al iPhone care este programat pentru lansare in 2019 ar urma sa includa doua camere 3D, deci ar putea fi cu mult mai scump decat este iPhone X in momentul de fata. Apple deja discuta cu partenerii sai pentru a crea asemenea camere foarte avansate si desigur ca multumita lor au ajuns la presa informatii detaliate cu privire la planurile pe care compania Apple le are.
“Apple is evaluating a different technology from the one it currently uses in the TrueDepth sensor system on the front of the iPhone X, the people said. The existing system relies on a structured-light technique that projects a pattern of 30,000 laser dots onto a user’s face and measures the distortion to generate an accurate 3D image for authentication. The planned rear-facing sensor would instead use a time-of-flight approach that calculates the time it takes for a laser to bounce off surrounding objects to create a three-dimensional picture of the environment.”
Infineon, Sony, STMicroelectronics si Pansonic sunt companiile cu care Apple este in discutii si ar fi inceput deja sa teseze unele produse, dar deocamdata e departe de a alege vreunul din ele. Apple vrea sa aiba si mai multi furnizori pentru aceasta camera, pentru a fi sigura ca nu se loveste de problemele pe care le-a avut cu iPhone X, stocurile pentru acest model fiind atat de mici incat cererea in Romania este de 5 ori mai mare decat oferta.
V-am spus ieri ca trei noi modele iPhone vor fi lansate in 2018 de catre Apple, dar niciunul dintre ele nu va avea o camera 3D principala precum cea descrisa aici. Apple va continua sa foloseasca noua camera TrueDepth si in acele modele, dar pentru tehnologii mai avansate va trebui sa asteptam pana in cursul anului 2019, americanii avand cu totul alte planuri pentru toata lumea.