X

Apple e Acuzata ca a Furat Logo-ul unei Companii din China

Apple este din nou actionata in judecata pentru copierea cuiva, insa de aceasta data o companie din China care produce haine este cea care acuza americanii de copiere. Mai exact, ea sustine ca semnul literei A din iconita AppStore a iOS este copiat dupa logo-ul folosit de catre ea pe hainele pe care le produce si le vinde in China.

KON este numele companiei care a actionat compania Apple in judecata, iar conform ei, folosirea logo-ului incalca legislatia pentru drepturi de autor din China. In mod paradoxal copierea design-ului unui smartphone, sau a unor functii, a design-ului unor masini, sau a hainelor si a obiectelor de incaltaminte produse in alte tari nu e o problema pentru chinezi, dar asta este.

KON exista din anul 2009, iar logo-ul lor, in versiunea initiala, trebuia sa reprezinte combinarea a trei oase de schelet care sa simbolizeze puterea asupra mortii. KON vrea ca Apple sa isi ceara scuze pentru “furtul” logo-ului sau si sa opreasca vanzarea iDevice-urilor care au iconita AppStore in acest format, platind desigur si despagubiri pentru asta.

Apple a pierdut un proces similar in China, unde un producator de produse din piele a castigat dreptul de a folosi denumirea iPhone pentru produsele sale. Chinezii se protejeaza intre ei, iar ideile lor beneficiaza de protectia justitiei, in timp ce tot ceea ce este creat in afara tarii este bun de furat, iar americanii n-au ce face decat sa sustina asta, pentru unde altundeva ar mai gasi sclavii muncitorii care sa le faca produsele ?

This post was last modified on dec. 19, 2017, 9:30 PM 21:30

Disqus Comments Loading...