Costul Ascuns al Telefoanelor Android “Premium” Ieftine

Telefoanele "premium" ieftine care ruleaza sistemul de operare Android vin cu un cost ascuns pe care clientul trebuie sa il suporte din lipsa banilor.

Telefoanele Android “premium” din China sunt lansate anual cu multe caracteristici ale telefoanelor premium de top, dar la preturi mult mai mici decat credea foarte multa lume ca ar fi vreodata posibil. Vorbim aici despre telefoane mobile Android care au caracteristicile celor ale unor producatori ca Samsung, sau HTC, dar care au preturi cu mult mai mici, uneori chiar injumatatite, dar nimeni avea si o explicatie de ce.

Ei bine, in cazul Xiaomi exista o explicatie foarte clara, interfata sistemului de operare este plina de reclame introduse de catre producator pentru a genera bani din vanzarea de telefoane ieftine. Xiaomi isi vinde telefoanele “premium” la preturi mici in China si isi acopera o parte din subventia de vanzare cu reclamele pe care le afiseaza in tema aplicata peste Android-ul standard al telefoanelor sale.

Costul ascuns al telefoanelor Android “premium” ieftine

Xiaomi instaleaza in telefoanele sale mobile o interfata numita MIUI, iar clientii din China au poreclit-o ADUI din cauza numarului foarte mare de reclame care sunt vizibile in momentul in care isi folosesc telefoanele. Practic, toti cei care cumpara telefoanele in China sunt obligati sa suporte reclamele, sau sa plateasca un abonament “VIP” pentru a scapa partial de ele, modelele vandute in Europa neavand aceste reclame.

“When a user purchases a membership, most system ads and system ads are automatically removed. Third-party ads (ie third-party ads) cannot be automatically waived. Some dual card phones may be affected. A millet account and can only be automatically exempt from a cell phone ads, such as millet account binding multiple mobile phones, automatically remove the advertising rights will be affected. If a member account binds a new mobile phone within the validity period of the member, this right may have a delay of about one day.”

Practic, Xiaomi, spre deosebire de Apple sau Samsung, a adus modelul “freemium” din aplicatii in telefoane mobile, doar ca nu ofera telefoanele gratuit, ci le vinde cu subventii pe care le acopera cu reclame. Ca sa fiu complet sincer, nu stiu cum ar fi reactionat europenii daca ar fi primit telefoane Android cu reclame in toata interfata, dar imi imaginez ca ar fi existat un scandal urias in presa de pe continent.

Totusi, chiar daca unele telefoane Android nu au reclame in interfata, ele vin cu alte sisteme care “fura” date de la utilizatori, chinezii folosindu-le pentru cine stie ce, fara ca vreun client sa stie.

telefoane android premium