X

Apple. Prima Plangere Penala din cauza Limitarii Performantelor iPhone

Apple are o plangere penala depusa impotriva sa in Franta din cauza limitarii performantelor iPhone, aceasta practica fiind ilegala si pedepsita de legea penala din statul francez. Conform presei locale, managerii companiei Apple ar risca pedepse cu inchisoarea de pana la 5 ani pentru limitarea performantelor iPhone prin iOS, insa desigur ca nu se va ajunge chiar la asa ceva.

Plangerea penala a fost depusa la parchetul unei instante din Paris, iar compania Apple este acuzata ca are o strategie planificata pentru a reduce performantele iPhone si a forta clientii sa cumpere modelele noi. Organizatia care a depus plangerea penala impotriva Apple sustine ca americanii ar trebui trasi la raspundere pentru toate telefoanele vandute din august 2015, cand legea a intrat in vigoare, si pana acum.

Apple risca o amenda care se ridica la 5% din incasarile totale ale sale pe teritoriul francez, iar daca vorbim despre o perioada de doi ani de vanzari, atunci suma va fi una considerabila. Dupa 9 procese, cunoscute, intentate de catre clienti, iata ca acum avem si o plangere penala depusa la procurorii din Franta si ramane de vazut daca acestia vor decide ca ea merita anchetata, sau nu.

“A French activist group has launched a criminal lawsuit against Apple over its policy of slowing down older iPhones in a case that could see the tech giant ‘s executives jailed and cost it five percent of its income if convicted of the crime of “planned obsolescence”.”

Nu stiu daca Apple era pregatita pentru un asemenea asalt impotriva sa din toate partile, sau nu, insa e clar ca va cheltui sume mari de bani pentru a se apara in toate aceste procese. E greu de spus cat de mare va fi in final costul acestora, impreuna cu toata publicitatea negativa din spatele anuntului sau, dar e posibil sa piarda mai mult in aceasta situatie decat daca ar fi decis sa inlocuiasca baterii proaste in loc sa limiteze performantele iPhone.

This post was last modified on dec. 28, 2017, 8:03 PM 20:03

Disqus Comments Loading...