Intel a fost in centrul atentiei in acest inceput de an, la fel ca Apple, insa din cauza diferite, deoarece doua vulnerabilitati majore pentru procesoarele sale, inclusiv cele AMD Si ARM, fiind dezvaluite cu denumirile Meltdown si Spectre. Acestea le permit hackerilor sa acceseze informatii din calculatoarele victimelor fara ca acestea sa stie, iar asta desi in mod normal ele ar trebui sa fie criptate si inaccesibile.
Intel a promis patch-uri pentru a rezolva vulnerabilitatile Meltdown si Spectre, pe care le-au furnizat companii ca Apple, Microsoft, Google, AMD si diversi alti producatori de gadget-uri. Problema sta acum in faptul ca procesoarele Broadwell si Haswell sunt afectate de aceste patch-uri, iar calculatoarele care functioneaza in baza lor fie refuza sa mai porneasca, fie sunt prinse in reboot loop-uri.
Intel anunta ca patch-urile pentru Meltdown si Spectre strica unele calculatoare
Intel si-a anuntat partenerii care au data centere sa nu instaleze aceste patch-uri in calculatoare pentru ca risca sa-si distruga intreaga infrastructura, semn ca nici utilizatorii obisnuiti nu ar trebui sa o faca deocamdata. Microsoft a oprit deasemenea unele actualizari dupa ce s-a descoperit ca unele calculatoare cu procesoare AMD intrau deasemenea in reboot loop-uri dupa instalarea acestor patch-uri.
“We have received reports from a few customers of higher system reboots after applying firmware updates. Specifically, these systems are running Intel Broadwell and Haswell CPUs for both client and data center. We are working quickly with these customers to understand, diagnose and address this reboot issue. If this requires a revised firmware update from Intel, we will distribute that update through the normal channels. We are also working directly with data center customers to discuss the issue.”
“Intel a fost blamata initial pentru faptul ca a stiut despre aceste probleme inca din 2017 si nu a anuntat lumea, presedintele sau vanzandu-si un grup mare de actiuni inainte ca problemele sa devina publice. Acum Intel e blamata si de faptul ca nu s-a anuntat toti clientii, ci doar o parte dintre ei, ca aceste patch-uri pentru procesoarele sale pot genera probleme foarte mari pentru calculatoarele pe care sunt instalate.
Intel este cel mai mare producator de microprocesoare, insa toti cei care fac asemenea componente au fost afectati, dar numai Intel este in centrul atentiei in acest moment. Concluzionand, daca aveti un procesor din seria Broadwell sau Haswell, va recomand sa nu instalati patch-urile.
This post was last modified on ian. 12, 2018, 8:14 PM 20:14