X

ANCOM vrea sa Reduca Tarifele de Portare pentru Numerele de Telefon

ANCOM a anuntat in cursul zilei de ieri lansarea pentru consultare publica a unei propuneri care prevede scaderea tarifelor de portare pentru numerele de telefonie mobila si fixa. Vorbim despre un tarif care era platit de catre furnizorul acceptor catre furnizorul donor pentru fiecare numar portat, schimbarea fiind propusa deoarece tarifele actuale dateaza din anul 2010.

ANCOM sustine o scadere cu 44% a tarifului pentru fiecare numar fix portat, acesta urmand a scadea de la 7.8 euro la 4.4 euro, deci operatorii acceptori vor avea de castigat aici. Pentru numerele de telefon mobile tarifele ar urma sa scada cu 66% de la 5.6 euro la 1.9 euro, diferenta fiind una uriasa, dar in spatele sau exista un plan interesant al celor de la ANCOM.

ANCOM: vrem sa motivam operatorii sa lanseze oferte mai bune la portare

Reprezentantii ANCOM sustin ca reducerea substantiala a tarifelor de portare ar avea la baza intentia de a ii convinge pe operatorii de telefonie mobila sa lanseze ofere mai avantajoase pentru portare. Sorin Grindeanu, presedintele ANCOM, este cel care sustine aceasta idee, iar daca este sa fiu sincer, aparitia unor oferte mai bune de telefonie mobila si fixa nu este chiar atat de rea pentru noi.

Ținând cont de volumul semnificativ de numere portate la nivel național în ultimii ani şi de faptul că aceste tarife au fost stabilite în anul 2010, propunem o scădere cu 44% a tarifului pentru fiecare număr fix portat de la 7,8 euro la maxim 4,4 euro, respectiv cu 66% a tarifului pentru fiecare număr mobil portat, de la 5,6 euro la maxim 1,9 euro. Reducerea costurilor furnizorilor acceptori ar putea stimula operatorii să lanseze pe piață oferte mai avantajoase pentru a atrage noi utilizatori sau a-i păstra pe cei actuali.”

ANCOM a propus la sfarsitul anului trecut si reducerea tarifelor de interconectare pentru telefonie mobila in Romania, aceasta masura putand duce la reducerea costurilor pentru minutele si SMS-urile nationale. Desigur ca toate aceste masuri trebuie sa treaca prin procedura de consultare publica inainte de a fi adoptate, asa ca operatorii de telefonie mobila s-ar putea opune si ar putea forta neadoptarea acestor schimbari importante.

This post was last modified on ian. 23, 2018, 12:45 PM 12:45

Disqus Comments Loading...