X

Huawei Mate 10 Pro – Impresiile Mele

Am reusit sa testez Huawei Mate 10 Pro si astazi vin cu un articol in care va vorbesc despre experienta mea cu cel mai important telefon lansat de catre Huawei in anul 2017. Huawei Mate 10 Pro s-a vrut a fi ultimul smartphone premium lansat pe piata in anul 2017, cei de la Huawei avand o strategie destul de interesanta pentru a-si creste vanzarile de smartphone-uri, ea ajutand compania sa se apropie de Apple in vanzari.

Huawei Mate 10 Pro a ajuns la iDevice.ro multumita programului Orange Smartphone Tester, iar in cele ce urmeaza voi discuta putin despre impresiile mele legate de telefonul momentului pentru chinezi.

Ecran si design

Huawei Mate 10 Pro este un telefon care impresioneaza prin design, in special in cazul modelului negru, care m-a lasat placut surprins chiar de la primul contact. Huawei Mate 10 Pro are o carcasa din sticla, care ii ofera un plus de eleganta si combinatia cu structura metalica mi-a adus aminte de telefoanele Samsung pe care le-am testat in 2017, senzatia totala fiind de folosire a unui telefon din gama premium.

Huawei Mate 10 Pro a venit deasemenea cu o folie aplicata direct pe ecran, ceva ce nu mi-as fi dorit in mod neaparat, dar unii clienti vor aprecia cu siguranta bonusul pentru protejarea ecranului. In cutia Huawei Mate 10 Pro exista si o husa pentru protejarea carcasei, lucru esential pentru ca vorbim despre o sticla care se crapa imediat daca il scapati din mana pe o suprafata dura, asa ca protectia trebuie sa primeze pentru telefon.

Ecranul Huawei Mate 10 Pro are 6 inch si o rezolutie de 2160 x 1080 pixeli, chinezii folosind tehnologia AMOLED pentru un plus de calitate in afisarea culorilor pentru imagini. Vorbim totusi despre o rezolutie mica pentru un ecran de 6 inch, acest lucru aducand si doar 402 pixeli per inch pentru Huawei Mate 10 Pro, iPhone X intrecandu-l cu o rezolutie mult mai buna si o claritate mai buna pentru imaginile afisate, inclusiv o acuratete mai buna a culorior.

In ciuda acestui lucru, ecranul Huawei Mate 10 Pro m-a impresionat placut, el fiind capacil sa redea foarte bine culorile atat in imagini, cat si in clipuri video, cam asa cum o face si orice alt ecran AMOLED. Ecranul Huawei Mate 10 Pro are deasemenea suport pentru HDR 10, cam ca toate smartphone-urile premium ale momentului, deci daca aveti asemenea continut, veti putea sa-l urmariti fara probleme pe telefon, desi el este destul de greu de gasit.

Un lucru ciudat la Huawei Mate 10 Pro a fost interactiunea cu tastatura standard, senzatia fiind de utilizare a unui telefon Nokia din anii 2000 care avea un ecran rezistiv, dar aici e vorba despre ceva pur subiectiv. Pe de alta parte n-am fost si nici nu sunt un fan al cititoarelor de amprente montate in carcasa, iar in cazul Huawei Mate 10 Pro nu pot sa consider pozitionare acestei componente ca un bonus pentru utilizatori.

Camera duala perfecta pentru poze de ocazie

Huawei Mate 10 Pro vine cu o noua camera duala, cam asa cum se intampla cu fiecare model nou lansat anual de catre chinezi, senzorii de anul acesta avand 12 megapixeli si respectiv 20 de megapixeli. Ambii senzori au deschidere f/1.6 si doar unul are stabilizare optica, insa ambii au zoom lossless de pana la 2X, camera duala fiind dezvoltata in colaborare cu Leica, iar Huawei Mate 10 Pro face poze de ocazie faorte bune.

Huawei Mate 10 Pro are camera promovata de catre companie in fel si chip prin reclame si tot felul de vedere, dar n-as putea spune ca iese cu ceva in evidenta fata de cele ale iPhone X, Samsung Galaxy Note 8 sau Google Pixel 2. Huawei Mate 10 Pro are o camera buna, dar nu “m-a dat pe spate” cu pozele pe care le poate face, sau poate ca nu am avut echipamentul auxiliar potrivit pentru a face poze perfecte, ca in materialele de prezentare.

Nu ma intelegeti gresit, camera Huawei Mate 10 Pro va va multumi cu pozele si clipurile video pe care le faceti rapid cand vreti sa imortalizati un moment important, dar e departe de laudele pe care i le face compania. V-am spus deja ca nu o pun peste cele ale altor smartphone-uri premium, insa poate ca daca stai suficient de mult si te joci cu setarile aplicatiei pentru camera din Huawei Mate 10 Pro poti obtine rezultate mai bune, daca ai suficienta rabdare.

Ceea ce imi place totusi la aplicatia pentru camera este multitudinea de optiuni pe care le ai cand vine vorba despre inregistrare de poze si clipuri video. Vorbesc aici despre pozele monocrom, panoramele 3D, sau standard, filtrele speciale pentru noapte, plus celelalte optiuni disponibile, existenta lor in aplicatia standard pentru poze fiind un foarte mare bonus pentru clientul care nu trebuie sa mai caute aplicatii terte care sa faca aceste functii.

Un alt aspect interesant pentru camera Huawei Mate 10 Pro este folosirea inteligentei artificiale pentru a detecta obiectele plasate in fata telefoanelor mobile. Aceasta tehnologie este folosita foarte bine si pentru pozele cu efect bokeh, adica fundal cu blur, telefonul fiind capabil sa aplice mult mai bine acest efect pentru pozele facute de catre utilizatori, iar imbunatatirile fata de generatia anterioara sunt importante.

Performantele noului chip Kirin 970

Huawei Mate 10 Pro a fost lansat cu un nou chip Kiri 970 special creat pentru aceasta serie de telefoane mobile, el avand un procesor octa-core format din 4 nuclee Cortex A-73 tactate la 2.4 GHz si 4 nuclee Cortex A-53 tactate la 1.8 GHz. Mai mult decat atat, Huawei Mate 10 Pro are o placa video Mali-G72 MP12 si 6 GB RAM, iar performantele au fost foarte bune pentru un telefon premium, dar aici nu ma gandeam ca voi avea parte de altceva.

Android-ul este un sistem de operare care functioneaza bine si cu timpul devine mai prost, insa in cazul Huawei Mate 10 Pro m-am bucurat sa vad ca deschiderea mai multor aplicatii in fundal nu afecteaza performantele. Mai mult decat atat, aplicatiile puteau fi redeschise pe Huawei Mate 10 Pro fara probleme, insa cred ca mai pot fi facute multe imbunatatiri in ceea ce priveste rapiditatea cu care se navigheaza pe internet.

Huawei Mate 10 Pro nu intrece iPhone X in testele sintetice de performante, dar in testele facute in lumea reala situatia se schimba din cauza cantitatii duble de RAM, care aduce telefonul Android in avantaj. iPhone X deschide aplicatiile mai repede decat Huawei Mate 10 Pro, cu o diferenta neglijabila in cele standard si mare in jocuri, insa tine mai putine deschise in fundal, telefonul Android avand aici un avantaj foarte mare.

Huawei Mate 10 Pro are deasemenea un chip-ul Kirin 970 un co-procesor neural care are menirea de a prelua procesarea oricaror functii de inteligenta artificiala pe care telefonul le ofera. Menirea sa este de a elibera procesorul principal de procesarea acestor functii pentru a imbunatati performantele, iar Huawei Mate 10 Pro nu va dezamagi din acest punct de vedere.

Autonomia bateriei de 4000 mAh

Huawei Mate 10 Pro are o imensa baterie de 4000 mAh, care trebuie sa sutina toate functiile pe care telefonul le ofera, iar aici vorbim despre un nou avantaj foarte mare in fata iPhone X. Huawei Mate 10 Pro rezista fara probleme o zi intreaga in cazul utilizarii obisnuite, iar atunci cand ajunge acasa poti avea chiar si pest 20% din baterie disponibila pentru a doua zi, desi peste noapte aceasta va fi incarcata in totalitate.

Huawei Mate 10 Pro ofera o autonomie foarte buna pentru utilizare in jocuri, pentru apeluri telefonice, pentru navigare pe internet si nu numai, peste 8 – 9 ore de utilizare efectiva a telefonului putand fi obtinute. Desi vorbim despre o baterie de 4000 mAh integrata in Huawei Mate 10 Pro, diferenta in autonomie fata de iPhone X, care are o baterie de 2715 mAh, nu este la fel de mare precum diferenta intre capacitatile bateriilor.

Huawei Mate 10 Pro este gandit ca un telefon care sa poata fi folosit toata ziua de catre clienti fara grija de a ramane fara energie si cred ca isi indeplienste fara probleme acest obiectiv.

Huawei Mate 10 Pro poate fi cumparat de aici de la Orange Romania, telefonul fiind vandut atat la pret standard, cat si cu abonament.

This post was last modified on feb. 5, 2018, 9:24 AM 09:24

Disqus Comments Loading...