Intel are in momentul de fata cateva zeci de procese deschise din cauza vulnerabilitatilor Meltdown si Spectre descoperite in procesoarele folosite in calculatoare. Conform celei mai recente numaratori, 32 de procese ar fi deschise impotriva companiei americane, ea dezvaluind acest numar intr-o declaratie facuta in fata autoritatilor americane recent.
Dintre toate cele 32 de procese, 30 sunt colective, deci vorbim despre un numar foarte mare de clienti, fie persoane fizice sau companii, care au dat compania americana in judecata. Intel sustine ca aceste procese au drept scop recuperarea de despagubiri din cauza vulnerabilitatilor care pot fi folosite pentru a extrage informatii confidentiale din calculatoare.
Printre cei care au dat in judecata Intel se numara si 3 actionari care spun ca presedintele companiei si-a vandut o parte din actiuni la pret bun inainte ca scandalul sa devina public. Separat de aceste 32 de procese, compania Intel risca sa fie implicata si in multe altele, iar asta pentru ca problemele procesoarelor sale par sa nu aiba sfarsit, sau rezolvare completa, deocamdata.
““As of February 15, 2018, 30 customer class action lawsuits and two securities class action lawsuits have been filed. The customer class action lawsuits are seeking monetary damages and equitable relief, while the securities lawsuits allege that Intel and certain officers violated securities laws by making statements about Intel’s products and internal controls that were revealed to be false or misleading by the disclosure of the security vulnerabilities.”
Intel a atras in acest scandal si producatorii de calculatoare cu care colaboreaza, Apple, Microsoft si alte companii fiind deasemenea numite in procese deschise impotriva celor de la Intel. Pana acum Intel s-a concentrat pe rezolvarea problemelor arhitecturii procesoarelor pe care calculatoarele le folosesc, insa in curand va trebui sa fie atenta si la toate aceste procese.