Ceea ce va spuneam zilele trecute s-a intamplat, iar Android Wear a fost transformat in Wear OS by Google, sistemul de operare pentru smartwatch-uri trecand printr-un rebranding. Conform companiei Google, o treime dintre smartwatch-urile Wear OS sunt folosite de catre utilizatori ai iPhone, iar compania vrea sa creasca acest procent in anii urmatori.
Denumirea Wear OS este folosita de catre cei de la Google pentru ca reflecta mult mai bine tehnologia, viziunea si oamenii care poarta smartwatch-urile ce ruleaza acest sistem de operare. Desigur ca Wear OS este minoritar in ceea ce priveste vanzarile de smartwatch-uri, iar asta pentru ca Apple Watch a dominat aceasta piata cu peste jumatate din vanzari
Wear OS inlocuieste Android Wear la mai bine de un an dupa cea mai recenta actualizare a sistemului de operare, care oricum n-a ajuns decat in smartwatch-urile noi, cele vechi ramanand fara el. Wear OS are avantajul de a fi suportat de catre foarte multi utilizatori, insa partea proasta este ca majoritatea au functii extrem de proaste si nu sunt actualizate prea des.
“As our technology and partnerships have evolved, so have our users. In 2017, one out of three new Android Wear watch owners also used an iPhone.”
Wear OS are sanse mici de a schimba ceva in piata smartwatch-urilor pentru ca atat timp cat producatorii de ceasuri inteligente nu fac produse bune, nu conteaza cat de bun e sistemul de operare. Apple Watch va ramane cel mai popular smartwatch si in anii urmatori, iar asta pentru ca Apple gandeste o singura strategie pentru produs si pentru ca exista multi dezvoltatori care fac aplicatii pentru el.