Apple Watch incepe sa fie privit ca un dispozitiv medical in adevaratul sens al cuvantului, un nou studiu confirmand ca el poate detecta ritmul cardiac anormal cu o acuratete de 97%. Totul are la baza folosirea senzorilor integrati deja in Apple Watch, nu folosirea unor accesorii separate, dar este nevoie de o aplicatie speciala, numita Cardiogram, pentru a face asta.
Cardiogram este la al doilea studiu de acest gen, facut in colaborare cu universitatea din San Francisco, ea analizand 139 de milioane de masuratori pentru ritmul cardiac si pasii facuti de utilizatori. 9750 de persoane au participat la studiul celor de la Cardiogram, iar rezultatul acesta este al doilea care confirma utilitatea Apple Watch pentru a detecta ritmul cardiac anormal.
Apple Watch poate detecta ritmul cardiac anormal
Aplicatia Cardiogram functioneaza in baza unui sistem de inteligenta artificiala numit DeepHeart, iar dupa ce acesta s-a “antrenat” suficient de bine, e capabil sa detecteze ritmul cardiac anormal cu o acuratete de 97%. Mai mult decat atat, Apple Watch poate detecta si fibrilatia arteriala cu o acuratete atat de mare, deci utilizatorii au parte de protectie ridicata.
“97% accuracy refers to the c-statistic, or area under the sensitivity-specificity curve. Surprisingly, both the sensitivity and specificity of DeepHeart were even higher than an FDA-cleared Apple Watch ECG attachment — 98% (vs 93%) sensitivity and 90% (vs 84%) specificity. This proof-of-concept study found that smartwatch photoplethysmography coupled with a deep neural network can passively detect AF but with some loss of sensitivity and specificity against a criterion-standard ECG. Further studies will help identify the optimal role for smartwatch-guided rhythm assessment.”
Conform celor care au analizat datele, Apple Watch poate detecta ritmul cardiac anormal si fibrilatia arteriala cu o acuratete mult mai buna decat accesoriile medicale pentru smartwatch. Apple promoveaza Apple Watch ca fiind un smartwatch perfect pentru fitness, insa avand in vedere aceste studii, e foarte posibil sa-l prezinte si ca un dispozitiv perfect pentru a monitoriza starea de sanatate.
This post was last modified on mart. 22, 2018, 9:22 AM 09:22