X

Orange si Vodafone AMENDATE de ANCOM, iata de ce

Orange si Vodafone, doi dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din Romania, au fost amendati de catre ANCOM, autoritatea guvernamentala gasind nereguli in derularea contractelor cu unii dintre clienti. ANCOM sustine ca multe dintre problemele raportate pentru Orange si Vodafone au venit din partea utilizatorilor de cartele preplatite, deci acest au fost in mare parte afectati, abonatii avand parte de o situatie ceva mai buna.

Incepem cu cei de la Vodafone, operatorul incalcand in primul rand conditiile Roam like at Home pentru utilizatorii de cartele preplatite pentru ca nu i-a notificat cum trebuie privind conditiile de utilizare. Vodafone a lansat oferte noi dupa intrarea in vigoare a Roam like at Home, insa nu le-a spus clientilor ca pentru a profita de sistem trebuie sa aiba pe cartela si o optiune speciala cu acces la roaming, optiunile cu beneficii exclusiv nationale fiind deasemenea excluse, Vodafone fiind amendat cu 30.000 de LEI.

“Astfel, operatorul nu a informat utilizatorii despre faptul că acest serviciu va putea fi utilizat doar în condițiile achiziționării unei opțiuni care oferă acces la serviciul de roaming și nici despre faptul că acesta nu poate fi folosit dacă abonatul are activă o opțiune care oferă beneficii exclusiv naționale.”

Orange si Vodafone au fost amendate de catre ANCOM din cauza roaming-ului

Orange si Vodafone au fost amendate fiecare cu cate 50.000 de LEI pentru alta incarcare a politicii de utilizare rezonabila pentru serviciile de telefonie in roaming, sumele fiind nesemnificative in raport cu incasarile companiilor. Se pare ca Orange si Vodafone au aplicat o politica de utilizare rezonabila pentru clienti fara ca ea sa fie introdusa in contractele incheiate cu ei pe baza de abonament, in cazul Orange ea existand pentru cartele preplatite.

“ANCOM a aplicat operatorilor Orange și Vodafone câte o amendă în valoare de 50.000 de lei pentru neintroducerea politicii de utilizare rezonabilă în contractele încheiate cu utilizatorii de servicii de telefonie mobilă pe bază de abonamente. Vodafone a mai fost sancționat cu o amendă în valoare de 50.000 de lei pentru neintroducerea politicii de utilizare rezonabilă în Termenii și condițiile generale de utilizare a cartelelor preplătite.”

Vodafone a mai primit inca o amenda de 50.000 de lei pentru ca nu a introdus informatii privind aceasta politica rezonabila de utilizare in cazul utilizatorilor de cartele, avand in total de platit amenzi in valoare de 130.000 de LEI. Iar asa, Orange si Vodafone au fost amendate pentru modul in care isi trateaza clientii din Romania cand folosesc serviciile de roaming, dar incasarile lor de sute de milioane de dolari anual transforma aceste amenzi in nimicuri.

This post was last modified on mart. 23, 2018, 6:10 PM 18:10

Disqus Comments Loading...