Google Chrome, cel mai folosit browser pentru navigare pe internet, este in centrul atentiei astazi din cauza unei functii care e pare ca a generat multe discutii in randul utilizatorilor software-ului celor de la Google. Un angajat al unei companii specializata in securitate informatica a descoperit faptul ca Google Chrome scaneaza calculatoarele utilizatorilor in mod complet neobisnuit, totul fiind descoperit, deocamdata, intr-o versiune beta a browserului.
Google Chrome ar scana un anumit folder din calculatoarele utilizatorilor chiar cand acestea pornesc, iar aceasta procedura ar incetini serios PC-urile oamenilor, fara ca acestia sa stie ce se intampla. Acum aproximativ 1 an de zile cei de la Google au implementat in browserul Google Chrome o functie speciala care are menirea de a scana fisierele descarcate pentru a vedea daca ele contin malware si de a verifica setarile browserului, pentru a le reseta, daca au fost modificate de vreun malware.
Google Chrome – problema care afecteaza calculatoarele utilizatorilor
Google Chrome, din cauza unui bug, a inceput sa scaneze si integritatea fisierelor descarcate prin intermediul sau, aceasta procedura fiind efectuata chiar la pornirea calculatoarelor, folderul de Downloads fiind cel vizat de verificare. Problema este ca in situatia in care in acel folder existau multe fisiere, verificarile efectuate de catre Google Chrome puteau incetini serios calculatoarele utilizatorilor fara ca acestia sa stie exact ce se intampla daca nu monitorizeaza activitatea PC-urilor cu software special.
“If you are hitting this issue and you want a fix right now then go to chrome://downloads in your browser, go to the menu in the top right, and select Clear All. That will clear Chrome’s list of downloaded files so that it won’t have any files to existence-check at startup. If you have a large list of downloaded files then this will improve startup time slightly.”
Google Chrome nu doar ca a inceput sa verifice singur fisiere pe care n-ar prea trebui sa le verifice la fiecare pornire de calculator, dar in cazul unor utilizatori a inceput inclusiv sa stearga setarile browserului. Pana acum, singura solutie descoperita pentru a rezolva aceasta problema a browserului Google Chrome a fost stergerea istoricului de fisiere descarcate in calculatoare, iar in versiunea finala a browserului bugul ar trebui sa fie rezolvat de catre compania Google.
This post was last modified on apr. 9, 2018, 7:42 AM 07:42