X

UE ar putea INTERZICE Achizitia Shazam de catre Apple

Apple a anuntat acum cateva luni ca vrea sa cumpere Shazam, cel mai folosit serviciu online pentru identificarea de muzica, insa proiectul americanilor ar putea fi oprit mult mai repede decat se cretea. Uniunea Europeana vrea sa investigheze impactul pe care l-ar putea avea fuziunea dintre cele doua companii asupra industriei muzicale de pe continent, si nu numai.

UE se teme ca Apple ar putea folosi Shazam pentru a-si promova propriul serviciu Apple Music in detrimentul celor alternative, precum Spotify, iar investigatia ar putea avea la baza o plangere a suedezilor. UE vrea sa afle si daca Apple ar putea avea acces la date privind performantele serviciilor competitoare in Shazam, sau daca acestea ar putea fi afectate prin sistarea recomandarii lor.

UE ar putea Interzice achizitia Shazam de catre Apple

Apple poate resimti aici intr-o anumita masura si recentul scandal in care compania Facebook a fost implicata dupa ce datele utilizatorilor au fost accesate in mod neautorizat de companii terte. Cumparand Shazam, compania Apple ar avea acces la foarte multe date privind melodiile cautate de catre oameni, tipurile de device-uri care efectueaza cautarile, si multe altele.

“Access to such data could allow Apple to directly target its competitors’ customers and encourage them to switch to Apple Music. As a result, competing music streaming services could be put at a competitive disadvantage.”

Apple ar trebui sa plateasca 400 de milioane de dolari pentru a cumpara Shazam, insa daca autoritatile europene se vor opune, atunci vanzarea nu va mai avea loc. Acest lucru ar putea deschide calea pentru alte companii sa cumpere Shazam, iar desi probabil nici Google nu o va putea face, Facebook, Samsung, si alte companii ar avea cale libera sa o faca.

UE va anunta pana pe 4 septembrie rezultatele anchetei sale.

This post was last modified on apr. 23, 2018, 7:47 PM 19:47

Disqus Comments Loading...