Android este in centrul atentiei din cauza unui nou malware descoperit recent, aceasta avand denumirea ZooPark si fiind cel mai periculos pe care cineva l-a descoperit pana in prezent, din pacate pentru utilizatori. ZooPark este un malware aflat la a patra generatie in momentul de fata, el fiind lansat initial pentru platforma Android acum ceva vreme, insa aceasta ultima generatie este cea mai periculoasa lansata pana in prezent de hackeri, el fiind in aparenta dezvoltat pentru guvernul unei tari.
Android este tinta hackerilor de foarte mult timp multumita faptului ca sistemul de operare este mult mai “liber” decat iOS, asa ca diversele tipuri de malware lansate pentru sistemul de operare pot fura cam orice fel de date. ZooPark, de exemplu, poate fura orice fel de informatii din telefoanele Android, deoarece poate spiona toate functiile telefoanelor, inclusiv cand vine vorba despre comunicatiile criptate intre utilizatorii diverselor aplicatii de mesagerie.
Android: ZooPark este cel mai PERICULOS Malware descoperit
Android este o vulnerabilitate pentru cei care folosesc aplicatii de mesagerie criptate, deoarece ZooPark poate extrage : agenda de contacte, lista de apeluri, istoricul navigarii pe internet, istoricul cautarilor, pozele, clipurile video(chiar si de pe cardurile SD), loguri privind tastele apasate in timpul folosirii telefoanelor, inregistrari audio, capturi de ecran, plus conversatii si poze/video din aplicatii precum WhatsApp, sau chiar Telegram, care are criptare serioasa, insa datele pot fi oricum extrase usor de catre hackeri.
“An advanced type of malware can spy on nearly every Android smartphone function and steal passwords, photos, video, screenshots and data from WhatsApp, Telegram and other apps. ZooPark has evolved over four generations, having started as simple malware that could “only” steal device account details and address book contacts.”
Android este faorte usor de spart de catre hackeri, iar ZooPark pare sa fi fost dezvoltat special pentru a fura date de la persoane importante, din guverne, sau companii, doar 100 de victime fiind descoperite pana in prezent. Problema sta totusi in faptul ca daca acest malware ar fi distribuit un mod public, ar avea un efect devastator asupra utilizatorilor Android din intreaga lume, iar asta deoarece acest malware nu poate fi oprit decat prin solutii anvitirus, sau reinstalarea sistemelor de operare.
This post was last modified on mai 7, 2018, 12:30 PM 12:30