X

Google Chrome: Schimbarea CONTROVERSATA Anuntata

Google Chrome are o noua schimbare controversata anuntata de catre compania Google, ea fiind privita de catre multi ca un pas inapoi facut de catre companie in ceea ce priveste experienta de care au parte utilizatorii programului. Cei de la Google au anuntat din timp schimbarea care urmeaza sa fie impusa pentru utilizatorii din lumea intreaga, Google Chrome urmand a nu mai afisa in bara de adresa care website-uri sunt sigure, si care nu.

Google Chrome afiseaza in momentul de fata marcajul Secure pentru website-urile care sunt protejate in totalitate de HTTPS si nu au fisiere care trebuie accesate folosind conexiuni nesecurizate, in al doilea caz fiind afisat marcajul Not Secure. Incepand din toamna acestui an, Google Chrome nu va mai afisa pentru website-urile sigure marcajul Secure, acesta fiind inlocuit de iconita unui lacat, asa cum afiseaza Safari, de exemplu, in iPhone si iPad website-urile securizate.

Google Chrome: Schimbarea CONTROVERSATA Anuntata

Google Chrome va afisa in continuare marcajul Not Secure pentru website-urile care nu au HTTPS activat pentru domeniu, iar asta ar trebui sa le dea de inteles utilizatorilor ca viziteaza un website care le poate fura anumite date, sau care poate fi chiar fals. Acest marcaj ar putea disparea deasemenea in viitor din Google Chrome, astfel ca exista posibilitatea ca la un moment dat utilizatorii sa nu mai fie anuntati cand acceseaza un website cu potential periculos.

“Previously, we posted a proposal to mark all HTTP pages as definitively “not secure” and remove secure indicators for HTTPS pages. HTTPS usage on the web has taken off as we’ve evolved Chrome security indicators. Later this year, we’ll be taking several more steps along this path. Users should expect that the web is safe by default, and they’ll be warned when there’s an issue.”

Google Chrome are aceasta schimbare implementata deoarece Google sustine ca utilizatorii trebuie sa aiba oricand impresia ca internetul este sigur pentru accesare, deci website-urile pot fi incarcate fara vreo temere. Realitatea este ca era de asteptat ca Google Chrome sa aiba la un moment dat eliminat acest indicator pentru website-urile sigure, iar cele nesigure vor ramane deasemenea nemarcate la un moment dat, pe masura ce numarul acestora va scadea suficient de mult pentru a fi ignorate.

This post was last modified on mai 18, 2018, 7:59 PM 19:59

Disqus Comments Loading...